Go Back
Print

Fursecuri vegane cu făină de năut

Author Silvia

Ingredients

  • 140 g făină de năut
  • 25 g xilit sau 40 g zahăr
  • 20 g făină de cocos
  • 20 g migdale / nuci / caju / alune
  • 10 g zahăr vanilat opţional
  • 3 g coajă lămâie Biovegan
  • 60 ml ulei
  • 60 ml apă

Instructions

  • Pune făina de năut într-o tigaie şi dă-o la foc mic timp de 15 minute. Cu ajutorul unei spatule amestecă din când în când pentru a evita arderea. Acestă procedură are rolul de a aromatiza mai tare făina dar şi pentru a fi mai uşor de omogenizat cu celelalte ingrediente.
  • Opreşte aragazul şi lasă făina la răcit. Între timp ai grijă de restul ingredientelor.
  • Într-o râşniţă adaugă migdalele, xilitul şi coaja de lămâie. Le mixezi până devin fine.
  • Când făina de năut s-a răcit, sfărâmă între palme eventualele cocoloaşe ce s-au format. Ulterior adaugă mixul de la punctul trei. Amestecă totul, eventual stânge din nou între palme compoziţia pentru a te asigura că nu ai cocoloaşe.
  • Adaugă făina de cocos peste mixul uscat.
  • Omogenizarea aluatului o faci cu ajutorul uleiului şi a apei, acestea fiind ultimele ingrediente din listă.
  • Dacă nu reuşeşti cu ajutorul unei spatule pune-ţi în funcţiune propriile tale mâini pentru a frământa aluatul până la omogenizare.
  • Aşează pe blatul de lucru o foaie de copt şi întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor sau pahar. Rămâne doar decuparea formelor şi aşezarea acestora într-o tavă.
  • Când formaţia e completă şi nu mai este loc de niciun fursec în tavă înseamnă că o poţi pune în cuptor, deja încins la 180 grade C, timp de 10 minute. În momentul în care marginile biscuitelui este rumenit înseamnă că e copt şi vrea din nou la răcoare.