Go Back
Print

Ştrudel fără gluten cu afine

Keyword afine, desert, faragluten, gustare
Author Silvia

Ingredients

  • 2 ouă
  • 250 g ricotta
  • 50 g unt
  • 4 linguri miere
  • 10 g zahăr vanilat
  • 330 g făină self raising
  • 200 g afine congelate

Instructions

  • Mai întâi de toate pregăteşte un bol în care să răzuieşti untul.
  • Peste acesta adaugă ricotta, un ou, zahărul şi mierea. Amestecă până când totul se omogenizează.
  • Adaugă treptat ultimul ingedient: făina.
  • Pune aluatul în frigider timp de o oră pentru a fi mai uşor manipulat.
  • Pune pe blatul de lucru făină pentru a fi simplu să modelezi aluatul. Întinde foaia şi decupează dreptunghiuri, după care adaugă afinele şi împachetează totul. Pentru design la capete am apăsat cu furculiţa.
    aluat ştrudel cu afine pe blat cu făină
  • Pune ştrudelele în tavă şi "decorează-le" cu gălbenuşul de la al doilea ou + lapte. Practic le vei "picta" cu o pensulă cu oul bătut împreună cu laptele. Asta va ajuta ştrudelul să rămână fraged şi să aibă luciu.
    ştrudele fără gluten cu afine înainte de coacere
  • Ultimul pas - pune ştrudelelecu afine în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 30 minute.

Notes

În cazul în care făina ta nu are deja praf de copt, atunci la cantitatea de aluat este suficient să adaugi un pliculeţ (10 g). 
De ce am folosit mierea şi nu zahărul? Pentru că nu aveam la îndemână zahăr, dar şi pentru că indicele glicemic al mierii este mai mic în comparaţie cu cel al zahărului. Totuşi e posibil să îţi faci griji că mierea odată ce a ajuns în cuptor devine toxică. Nu te speria, aceste zvonuri nu sunt adevărate. Întradevăr mierea nu mai are aceleaşi proprietăţi cu cea consumată la temperatura camerei, dar nici toxică nu devine, aspect confirmat de acest articol.
Oricum, dacă zahărul este preferatul tău, atunci poate înlocui mierea. Cred ca 80 g zahăr e suficient.