Go Back
Print

Brioşe cu cireşe

Course Dessert, Snack
Keyword briose, faragluten
Author Silvia

Equipment

  • mixer
  • forme brioşe
  • cântar

Ingredients

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 vârf cuţit sare
  • 200 g iaurt
  • 50 g ulei
  • 250 g făină fără gluten Doves Self-Raising
  • 10 g făină de cocos
  • 10 g praf de copt *
  • vanilie (opţional)
  • 150 g cireşe
  • cocos & cacao pentru decor

Instructions

  • Separă albuşurile de gălbenuşuri.
  • Cu ajutorul mixerului bate albuşurile spumă. După ce acestea devin albicioase, poţi pune zahărul şi sarea. Amestecă 3-4 minute pentru ca zahărul să se topească.
  • Într-un bol separat, tot cu ajutorul mixerului, amestecă gălbenuşurile cu iaurtul şi uleiul.
  • Preparatul galben, adică gălbenuşurile, pune-le peste albuşuri şi mixează-le până la omogenizare.
  • Amestecă cele două tipuri de făină şi praful de copt* (dacă nu foloseşti făină Doves Farm Self-Raising).
  • Adaugă făina în ploaie peste ouă. Amestecă totul cu o spatulă. Atenţie să nu îţi rămână cocoloaşe.
  • Ultimul ingredient: cireşele. Adaugă-le peste preparat după ce în prealabil ai scos sâmburii şi le-ai tăiat în jumătăţi.
  • După ce pui aluatul în formele de brioşe, le poţi pudra cu cacao sau fulgi de cocos.
    briose cu cirese fara gluten
  • Acum nu rămâne decât să le pui în cuptorul preîncălzit timp de 40 minute la 180 grade Celsius.
    briose cu cirese fara gluten

Notes

*Praful de copt se adaugă doar dacă făina folosită nu conţine agent de creştere.