Cu ajutorul mixerului bate albuşurile spumă. După ce acestea devin albicioase, poţi pune zahărul şi sarea. Amestecă 3-4 minute pentru ca zahărul să se topească.
Într-un bol separat, tot cu ajutorul mixerului, amestecă gălbenuşurile cu iaurtul şi uleiul.
Preparatul galben, adică gălbenuşurile, pune-le peste albuşuri şi mixează-le până la omogenizare.
Amestecă cele două tipuri de făină şi praful de copt* (dacă nu foloseşti făină Doves Farm Self-Raising).
Adaugă făina în ploaie peste ouă. Amestecă totul cu o spatulă. Atenţie să nu îţi rămână cocoloaşe.
Ultimul ingredient: cireşele. Adaugă-le peste preparat după ce în prealabil ai scos sâmburii şi le-ai tăiat în jumătăţi.
După ce pui aluatul în formele de brioşe, le poţi pudra cu cacao sau fulgi de cocos.
Acum nu rămâne decât să le pui în cuptorul preîncălzit timp de 40 minute la 180 grade Celsius.
Notes
*Praful de copt se adaugă doar dacă făina folosită nu conţine agent de creştere.