Pune făina de năut într-o tigaie şi dă-o la foc mic timp de 15 minute. Cu ajutorul unei spatule amestecă din când în când pentru a evita arderea. Acestă procedură are rolul de a aromatiza mai tare făina dar şi pentru a fi mai uşor de omogenizat cu celelalte ingrediente.
Opreşte aragazul şi lasă făina la răcit. Între timp ai grijă de restul ingredientelor.
Într-o râşniţă adaugă migdalele, xilitul şi coaja de lămâie. Le mixezi până devin fine.
Când făina de năut s-a răcit, sfărâmă între palme eventualele cocoloaşe ce s-au format. Ulterior adaugă mixul de la punctul trei. Amestecă totul, eventual stânge din nou între palme compoziţia pentru a te asigura că nu ai cocoloaşe.
Adaugă făina de cocos peste mixul uscat.
Omogenizarea aluatului o faci cu ajutorul uleiului şi a apei, acestea fiind ultimele ingrediente din listă.
Dacă nu reuşeşti cu ajutorul unei spatule pune-ţi în funcţiune propriile tale mâini pentru a frământa aluatul până la omogenizare.
Aşează pe blatul de lucru o foaie de copt şi întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor sau pahar. Rămâne doar decuparea formelor şi aşezarea acestora într-o tavă.
Când formaţia e completă şi nu mai este loc de niciun fursec în tavă înseamnă că o poţi pune în cuptor, deja încins la 180 grade C, timp de 10 minute. În momentul în care marginile biscuitelui este rumenit înseamnă că e copt şi vrea din nou la răcoare.