Go Back
Print

Kinder Delice cu făină de cocos

Author Silvia

Equipment

  • Tava 20x24 cm

Ingredients

Blat

  • 3 ouă
  • 15 g îndulcitor
  • un vârf cuţit sare
  • vanilie după gust
  • 30 g făină de cocos
  • 20 g cacao/ pudră de roşcove
  • 70 ml smântână lichidă
  • ulei cocos

Cremă:

  • 130 ml smântână lichidă
  • 150 g mascarpone
  • 2 linguri miere/îndulcitor
  • vanilie după gust

Instructions

  • Se separă gălbenuşurile de albuşuri.
  • Gălbenuşurile se amestecă cu 70 ml smântână lichidă, cacao, făină de cocos şi vanilia.
  • Albuşurile se bat spumă împreună cu sarea şi îndulcitorul.
  • Se adaugă spuma rezultată peste aluatul de la punctul doi.
  • Compoziţia se pune într-un strat subţire ( aproximativ 3 cm) într-o tavă cu hârtie de copt tapetată cu ulei de cocos.
  • Tava ajunge în cuptorul preîncălzit la 160 grade C timp de 25 minute.
  • Cât timp blatul este în cuptor, trecem la prepararea cremei. Cu ajutorul mixerului se bate smântâna pentru 5 minute, după care se adaugă la mixat mierea, mascarpone şi vanilia pentru încă 2 minute. Când e gata se pune la frigider.
  • După cele 25 de minute de stat la cuptor, blatul se lasă la răcit pe un grătar (10-15 minute). Ulterior se împarte în două şi se adaugă crema.
  • Pentru un gust deosebit este necesar ca prăjitura să stea peste noapte la frigider.
  • Această prăjitură are ingrediente alese, sănătoase şi poate fi servită în orice moment al zilei. Din punctul meu de vedere este o gustare numai bună pentru serviciu şi şcoală.

Notes

În cazul vaniliei se poate folosi zahărul vanilat pregătit acasă cu o păstaie de vanilie, aşa cum prezentam şi aici sau poate fi achiziţionat din comerţ.