Go Back
Print

Kinder Delice cu făina de castane

Author Nela Zaharia

Ingredients

Blat:

  • 160 g făină de castane
  • 100 g iaurt grecesc degresat
  • 220 g albușuri de ou *de la 4-5 ouă în funcţie de mărimea lor
  • 18 g cacao amară
  • 2 linguriţe praf de copt
  • îndulcitor/zahăr opţional

Cremă:

  • 250 g iaurt grecesc degresat

Decor

  • 50 g ciocolată amară

Instructions

  • Se amestecă toate ingredientele pentru blat
  • Compoziţia se toarnă în tavă într-un strat de 2-3 cm şi se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 30 minute.
  • Când aluatul e copt se mai lasă în cuptor pentru 10 minute, după care se scoate şi se lasă la răcit.
    kinder fără gluten cu făină de castane
  • În momentul în care blatul s-a răcit se taie în două bucăţi. Cele două foi se suprapun şi se porţionează după preferiţe (recomandat dreptunghiular dacă tot e Kinder Delice :P ).
    kinder fără gluten cu făina de castane - aşezare cremă
  • Prăjitura se umple cu iaurt, iar pe deasupra se pune ciocolată topită.
    kinder cu făină de castane rezultat final

Notes

Ştiai că în zona Maramureşului castanul este foarte răspândit? Atât de mult încât Baia Mare este în sărbatoare timp de o săptămână, special pentru Festivalul Castanelor. În scurt timp începe, ai timp şi tu să ajungi!