Go Back
Print

Kinder Delice cu făină de soriz

Author Stela Dinica

Ingredients

Blat

  • 4 oua
  • 150 g zahăr/eritrit/stevia
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 100 g faina soriz
  • 100 g mix faina de orez (faina de orez, amidon de porumb, psylium)
  • 35 g cacao
  • 5 g praf de copt

Crema

  • 200 g mascarpone
  • zeamă de lămâie (opţional)
  • zahăr/eritrit/stevia (opţional)

Instructions

  • Mixează ouăle cu zahărul până îşi triplează volumul.
  • Adaugă uleiul puţin câte puţin. În acelaşi timp continuă să amesteci. După ulei urmează apă.
  • Acum treci la ingredienele uscate: făina şi praful de copt. Amestec-le pe cele două, după care adaugă-le "în ploaie" peste compoziţia umedă.
  • Poţi folosi orice tavă, în funcţie de ce formă doreşti să ai la final. Aluatul se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 20-25 minute.
  • Crema o poţi obţine foarte simplu cu ajutorul unui mixer. Pune mascarpone în bol, alături de lămâie şi ceva dulce dacă doreşti şi mixează până când totul devine o cremă foarte fină.
  • Acum rămâne să ansamblezi prăjitura, dar pentru un rezultat de succes câteva reguli: 
    Regula nr. 1 - Blatul trebuie sa fie complet răcit
    Regula nr. 2 (reguli de ansamblare): o porţie blat, o porţie cremă şi din nou o porţie blat.
    Regula nr. 3 -  Se lasă peste noapte la frigider.
    Dacă te-ai conformat regulamentului, îţi urez Bon appetit!