Go Back
Print

Tort Kinder fără gluten

Course Dessert
Keyword cocos, faragluten
Servings 30 porţii
Author Silvia

Ingredients

Blat

  • 16 buc ouă
  • 300 ml smântână lichidă
  • 460 g zahăr
  • 160 g făină cocos
  • 100 g cacao
  • 200 ml apă

Cremă

  • 500 ml frişcă vanilată şi îndulcită LaDorna
  • 500 g mascarpone Delaco

Decor

  • fructe decor
  • 500 ml frişcă vanilată şi îndulcită LaDorna

Instructions

Blat

  • Pentru fiecare blat 8 ouă, 80 g făină, 150 ml smântână, 50 g cacao, 220 g zahăr
  • Separa albuşurile de gălbenuşuri.
  • Bate albuşurile spumă, după care adaugă treptat zahărul.
  • Separat, bate gălbenuşurile cu smântâna, dupa care adauga-le peste albuşuri. La treapta 1 de la mixer amestecă galbenuşurile cu albuşurile, doar cât să se omogenizeze. Nu mai mult deoarece albuşurile îşi vor pierde din consistenţă.
  • Separat, amestecă cacao cu făina.
  • Adaugă treptat ingredientele uscate peste cele umede şi omogenizează totul cu o spatulă.
  • Adaugă compoziţia într-o tavă a cuptorului şi pune-o în cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 35 minute.
  • Repetă paşii de mai sus şi pentru cel de al doilea blat.

Cremă

  • Cât timp se coc blaturile, bate smântâna pentru frişcă, după care adaugă mascarpone. Când totul este omogenizat, poţi pune compoziţia la frigider, până la asamblarea tortului.

Decor

  • Bate frişca şi las-o la frigider 10-15 minute.

Asamblarea tortului

  • Aşează blatul pe platoul unde vei asambla tortul.
  • Amestecă 200 ml apă cu 20 g zahăr (1 lingură), până la topirea zahărului. Cu aceasta însiropează blatul. Pune câte o lingură de sirop pe fiecare parte din blat, fără a repeta operaţiunea pe acelaşi loc. În cazul în care siropul nu este suficient, repetă procedura.
  • Adaugă crema.
  • Adaugă cel de al doilea blat şi însiropează-l.
  • Adaugă frişca după bunul plac. Eu doar am întins-o cu ajutorul unei spatule, după care am pus ciocolata rasă, kiwi, rodie şi portocale.

Notes

Făina de cocos o poţi cumpăra din magazinele naturiste sau online.