Go Back
Print

Tort Dragobete

Author Silvia

Ingredients

  • 1 blat clasic Pagatto
  • 350 ml frisca
  • 300 g mascarpone
  • 70 g zahar
  • 2 ml esenta vanilie
  • 2 linguri dulceata visine
  • 30 g ciocolata topita
  • fructe decor
  • 400 ml de apa indulcita cu miere de albine

Instructions

  • Pune frisca lichida intr-un bol si mixeaza-o timp de 5 minute.
  • Adauga zaharul, vanilia si mascarpone. Mixeaza din nou pana cand frisca se intareste.
  • Separa crema in doua. Jumatate din ea amesteca-o cu dulceata de visine. Cealalta o poti pune la frigider pana la ornarea tortului.
  • Taie blatul in doua.
    blat classic Pagatto
  • Pune blatul pe o farfurie si insiropeaza-l cu jumatea din sirop.
  • Pune crema de visine. Aseaza cel de al doilea blat. Insiropeaza-l.
  • Adauga restul de crema peste tot, astfel incat sa il acoperi.
  • Acum incepe partea artistica. Pe o coala de hartie de copt deseneaza din ciocolata topita modelul ce ti-l doresti pe tort. Lasa-l la odihnit cateva minute, astfel incat ciocolata sa se intareasca.
  • Aseaza cu atentie modelele pe tort, dupa care adauga si fructele indragite de tine.