Go Back
Print

Pască fără gluten

Author Silvia

Ingredients

Crustă

  • 250 g ricotta
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 60 g zahăr
  • 10 g praf copt
  • făină Farmo

Umplutură

  • 40 g zahăr
  • 800 g brânză
  • 3 ouă
  • 2 linguri făină opţional
  • 10 g zahăr vanilat
  • miez nucă

Instructions

Crusta

  • Pune într-un bol ricotta, untul răzuit, ouăle, zahărul şi praful de copt. Amestecă totul cu ajutorul unui mixer.
  • Adaugă făină în ploaie, pâină când aluatul se desprinde de pe pereţii bolului. Eu am pus în jur de 350 g făină.
  • Lasă aluatul la odihnit în frigider peste noapte. La mine a stat chiar două nopţi. Iniţial îl pregătisem pentru o plăcintă, dar şi-a găsit rolul în pasca fără gluten.

Umplutura

  • După ce aluatul s-a odihnit bine, poţi trece la umplutură. Amestecă brânza cu zahărul. Pune 2 ouă şi omogenizează totul. În cazul în care umplutura nu este legată adaugă şi făină.

Asamblare

  • Împarte aluatul în 7 bucăţi sau în oricâte vrei tu, în funcţie de forma ce o foloseşti. Întinde aluatul şi pune-l în tava. Peste el adaugă brânza.
  • Acum pictează pasca cu ultimul ou rămas (în prealabil trebuie să îl baţi ca pentru omletă), iar ca şi ultimă piesă din decor, adaugă miezul de nucă.
  • Şi cea din urmă etapă: coptul. Pune pasca la 175 grade C, timp de aprox 40 minute sau până când brânza este rumenă.

Notes

Mie mi-au ieşit 7 bucăţi deoarece am folosit aceste forme: forma silicon mini tarta