Pască fără gluten

pasca fara gluten bunatati fara gluten

Pască fără gluten

Pentru al doilea an, de Paşte, îmi fac singură pasca fără gluten. Dacă anul trecut pasca mea a semănat mai mult cu un cheesecake cu blat din migdale măcinate cu unt, anul acesta am optat pentru aluatul fraged. Alegerea a fost determinată de succesul reţetelor: ştrudele cu afine şi tarte sărate cu brânză.

La fiecare reţetă am optat pentru un tip de făină diferit. De data aceasta pentru făina Farmo. O declar câştigătoare. Nu te mai ţin în suspans, e timpul să treci la treabă, Paştele bate la uşă.

Pască fără gluten

Author Silvia

Ingredients

Crustă

  • 250 g ricotta
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 60 g zahăr
  • 10 g praf copt
  • făină Farmo

Umplutură

  • 40 g zahăr
  • 800 g brânză
  • 3 ouă
  • 2 linguri făină opţional
  • 10 g zahăr vanilat
  • miez nucă

Instructions

Crusta

  • Pune într-un bol ricotta, untul răzuit, ouăle, zahărul şi praful de copt. Amestecă totul cu ajutorul unui mixer.
  • Adaugă făină în ploaie, pâină când aluatul se desprinde de pe pereţii bolului. Eu am pus în jur de 350 g făină.
  • Lasă aluatul la odihnit în frigider peste noapte. La mine a stat chiar două nopţi. Iniţial îl pregătisem pentru o plăcintă, dar şi-a găsit rolul în pasca fără gluten.

Umplutura

  • După ce aluatul s-a odihnit bine, poţi trece la umplutură. Amestecă brânza cu zahărul. Pune 2 ouă şi omogenizează totul. În cazul în care umplutura nu este legată adaugă şi făină.

Asamblare

  • Împarte aluatul în 7 bucăţi sau în oricâte vrei tu, în funcţie de forma ce o foloseşti. Întinde aluatul şi pune-l în tava. Peste el adaugă brânza.
  • Acum pictează pasca cu ultimul ou rămas (în prealabil trebuie să îl baţi ca pentru omletă), iar ca şi ultimă piesă din decor, adaugă miezul de nucă.
  • Şi cea din urmă etapă: coptul. Pune pasca la 175 grade C, timp de aprox 40 minute sau până când brânza este rumenă.

Notes

Mie mi-au ieşit 7 bucăţi deoarece am folosit aceste forme: forma silicon mini tarta

După cum probabil ai observat, faţă de reţetele anterioare, de data aceasta am folosit mai mult unt. Untul, dar şi tipul de făină, a ajutat ca aluatul să nu mai fie necăcios şi să nu mai fiu obligată să încălzesc de fiecare data pasca fără gluten la cuptorul cu microunde.

Spor la gătit şi sărbători fericite să ai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rating




Back To Top