Print
Turta dulce fără gluten
Moşul va fi foarte bucuros să găsească sub brad aceasta turtă dulce.
Course Dessert
Cuisine French
Keyword faragluten, turta dulce
Prep Time 30 minutes minutes
Cook Time 45 minutes minutes
Waiting Time 2 hours hours
Servings 50 bucăţi
Author Silvia
- 120 g curmale
- 130 ml apa
- 180 g unt temperatura camerei
- 150 g miere
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 ou
- 500 g faina Doves Farm Self Raising/Nutrifree Mix universal
- condimente turtă dulce anason, cuişoare, scorţiţoara, ghimbir, nucşoară
Timp de oră se pun la hidratat curmalele cu apa. Cu ajutorul unui robot-mixer, curmalele se fac pasta.
Amestecă pasta de curmale, mierea, untul şi oul.
Într-un bol separat amestecă ingredientele uscate: făina, bicarbonatul şi condimentele.
Adaugă treptat ingredintele uscate peste cele umede. În cazul în care aluatul este prea lipicios, mai adaugă un pic de făină.
Pune aluatul timp de o oră la frigider pentru a fi mai simplu de modelat.
Cu ajutorul formelor de prăjituri, dă o formă turtei dulci. Pentru un rezultat deosebit, foaia de turta dulce trebuie să fie de aproximativ 1 cm.
După ce turta dulce fără gluten capătă formă, coace-o timp de 15 minute la 180 grade C, într-un cuptor preîncalzit în prealabil.
În cazul în care nu ai făină care să conţină agent de creştere, adaugă o linguriţă praf de copt.
Curmalele le poţi achiziţiona de aici.