Go Back
Print

Conopidă cu făină de soriz

Author Stela Dinica

Ingredients

  • ½ conopidă mică
  • ½ ceașca făină de soriz
  • 3 ouă mari
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță oregano proaspăt/uscat
  • Sare, piper după gust
  • ½ ceașcă ulei de măsline

Instructions

  • Tăie conopida buchețele pentru a o pune în robot. Cu ajutorul acestuia mărunţeşte-o. Ai grijă să nu rămână vreo bucată mare.
  • Pune conopida tocată într-un bol, adaugă peste făina de soriz, ouăle, praful de copt, oregano, sarea şi piperul. Amestecă până se omogenizează compoziţia.
  • Pune tigaia pe foc mediu. Adaugă uleiul, iar când acesta este încins înseamnă că este pregătit pentru a primi delicioasa compoziţie. Pentru o porţie sunt suficiente două linguriţe din compoziţie. Aceasta o modelezi cu ajutorul palmelor.
  • Preparatul stă în tigaie până devine auriu pe margini. Timpul necesar este în jur de 3 minute.
    conopidă cu făină de soriz
  • Şi ca pofta să fie şi mai mare, pentru a avea succes din prima, iată cât de mare este ceaşca Stelei :)

Notes

Dar să nu uităm de ponturi:
- nu pune foarte multe porţii într-o tigaie, lasă loc între ele pentru a le putea întoarce cu uşurinţă;
- poţi adăuga şi verdeaţă pentru a îmbunătăţi gustul;
- conopida cu făina de soriz o poţi servi cu sosul preferat sau pe post de garnitură;