În echipa Bunătăţi fără gluten a apărut un nou membru: Stela Dinica. E posibil să o cunoști sau să fi intrat în contact cu ea prin intermediul paginii Produse fără Gluten România . Am văzut reţete foarte interesante şi simple de făcut. Recunosc că încă nu am încercat făina de soriz, dar în viitor cel mai apropiat îi voi descoperi “tainele”. Lucrul acesta nu cred se va întâmpla la mine în bucătărie ci mai degrabă la cursul de bucătărit de pe 23 martie 2019 din București. În cazul în care te interesează să participi și tu, găseşti aici detaliile.
La o simplă căutare despre sorg găsești informații prețioase, iar sinteza lor este: sorg=cereala minune! Dar oare de ce minune? Sorgul este bogat în antioxidanți, proteine și nu numai. Ajută la scăderea colesterolului și are efecte anti-inflamatorii. Dacă vrei să ştii mai multe poți citi acest articol.
Probabil că acum ești convinsă câte beneficii are așa că putem trece la cratiţă 🙂 Începem cu o rețetă foarte simplă: Conopidă cu făina de soriz
Conopidă cu făină de soriz
Ingredients
- ½ conopidă mică
- ½ ceașca făină de soriz
- 3 ouă mari
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță oregano proaspăt/uscat
- Sare, piper după gust
- ½ ceașcă ulei de măsline
Instructions
- Tăie conopida buchețele pentru a o pune în robot. Cu ajutorul acestuia mărunţeşte-o. Ai grijă să nu rămână vreo bucată mare.
- Pune conopida tocată într-un bol, adaugă peste făina de soriz, ouăle, praful de copt, oregano, sarea şi piperul. Amestecă până se omogenizează compoziţia.
- Pune tigaia pe foc mediu. Adaugă uleiul, iar când acesta este încins înseamnă că este pregătit pentru a primi delicioasa compoziţie. Pentru o porţie sunt suficiente două linguriţe din compoziţie. Aceasta o modelezi cu ajutorul palmelor.
- Preparatul stă în tigaie până devine auriu pe margini. Timpul necesar este în jur de 3 minute.
- Şi ca pofta să fie şi mai mare, pentru a avea succes din prima, iată cât de mare este ceaşca Stelei 🙂