Amestecă laptele cu drojdia şi 2 linguri de zahăr. Lasă totul la odihnit pentru 5 minute.
Adaugă peste drojdie gălbenuşurile, untul şi zahărul. Foloseşte un tel pentru amestecarea ingredientelor
Acum e timpul să adaugi făina. Pentru a amesteca totul şi pentru a evita să îţi rămână cocoloaşe foloseşte cârligele de la mixer. Nu te speria că aluatul este moale, după ce creşte va deveni mult mai aerat.
Împarte aluatul în două, iar jumătate din el amestecă-l cu cacao.
De acum urmează perioada de odihnă. Lasă la cald aluatul până îşi dublează volumul. Eu l-am lăsat în aragaz la 40 grade C, timp de două ore.
Pe blatul de lucru adaugă un pic de făină. Întinde cele două foi, pune nucă pe amândouă, după care rulează fiecare parte.
Împleteşte cele două "rulade".
Pune totul într-o tavă unsă în prealabil cu ulei şi lasă cozonacul din nou la crescut (40 - 50 min).
După ce a crescut, unge cozonacul fără gluten cu gălbenuş spumă şi pune-l în cuptorul preîncălzit la 170 grade C timp de o oră.
După ce îl scoţi din cuptor, cu ajutorul unei pensule "pictează-l" cu apă pentru păstra coaja moale. Această procedură am văzut-o de fiecare dată la mama.