Go Back
Print

Prăjitură DUO rapidă fără gluten

Prăjitura exotică cu aroma de cocos și caise te va duce pe tărâmuri îndepărtate. Vei fi într-o lume sigură, cu ceva dulce fără gluten.
Keyword desert, faragluten, faralactoza
Prep Time 25 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 20 bucăți
Author Silvia

Equipment

  • Tava dreptunghiulară 20x24 cm

Ingredients

Blat

  • 4 ouă marimea L
  • 100 g zahăr
  • 90 g făină fără gluten NutriFree Mix per Dolci
  • un vârf cuţit sare
  • 6 g praf de copt Haas
  • vanilie/rom

Cremă

  • compot caise
  • 400 ml cremă cocos Cocomas
  • 50 g zahăr opţional

Instructions

Blat

  • Pentru primul blat ai nevoie de 2 ouă, 50 g făina, 50 g zahăr, vanilie, sare şi 3 g praf de copt. Restul ingredientelor le vei folosi pentru cel de al doilea blat.
  • Separă albuşurile de gălbenuşuri.
  • Bate spumă albuşurile, după care adaugă sarea, vanilia şi zahărul. Le amesteci cu mixerul până când obţii o spumă lucioasă, iar zahărul este topit.
  • Bate gălbenuşurile spumă şi adaugă-le peste albuşuri. Foloseşte mixerul la treapta 1 pentru a omogeniza compoziţia.
  • Cu o sită cerne făina peste ouă. Foloseşte spatula pentru a încorpora făina. Mişcările trebuie să fie lente pentru ca aluatul să îşi păstreze volumul.
  • Aluatul gata preparat îl pui în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 15 minute.
  • Reia paşii şi pentru cel de al doilea blat, doar că de data asta foloseşte esenţa de rom în loc de cea de vanilie.

Cremă

  • Scoate de la frigider crema Cocomas şi ameţeşte-o cu mixerul timp de câteva minute până când se trasformă în ceva fin şi gata de pus între blaturi.

Asamblare prăjitură

  • În momentul în care blaturile s-au răcit poţi trece la ultimul pas din reţetă.
    prajitura_rapida_fara_gluten_lactoza
  • Pune primul blat pe o tavă şi însiropează-l cu compot de caise.
  • Adaugă crema de cocos.
  • Pune cel de al doilea blat şi însiropeaza-l.
  • Lasă prăjitura pentru cel puţin 12 h la frigider pentru a se întrepătrunde aromele. Cu cât va sta mai mult, cu atât va fi mai delicioasă.

Notes

Pentru un rezultat minunat îţi recomand ca ouăle să fie la temperatura camerei, iar crema de cocos (în ambalajul original) să fie pusă în prealabil cu 24 ore la frigider.
O parte din produse le poţi cumpăra de la Naturking
  • făină NutriFree Mix per Dolci Gluten Free: aici
  • praf de copt Haas: aici
  • vanilie: aici
  • cremă de cocos Cocomas: aici