Prăjitură DUO rapidă fără gluten

Dacă îți dorești o prăjitură aromată și multicoloră poți opta pentru Prăjitură DUO rapidă fără gluten.

După prima mușcătură vei începe să vezi palmierii din care provine nuca de cocos. La o a doua mușcătura va fi inevitabil să nu remarci blatul pufos făcut cu făina NutriFree Mix pentru prăjituri. Iar la cea de a treia înghițitură vei putea ajunge la gusturi mai fine, precum aroma caiselor ce au servit la îndulcirea blatului fără gluten.

Datorită ingredientelor alese, această prăjitură este potrivită şi pentru persoanele cu intoleranță la lactoză. De asemenea, desertul este potrivit pentru copii, având în vedere conținutul scăzut de zahăr.

Toate alegerile făcute pentru această prăjitură au fost dintr-o pură întâmplare, dar am fost fericită “să simt curcubeul pe cerul gurii”. Cred că e timpul să încerci și tu. Pe lângă faptul că se face foarte rapid, îți poți procura majoritatea ingredientelor de pe site-ul Naturking.

Prăjitură DUO rapidă fără gluten

Prăjitura exotică cu aroma de cocos și caise te va duce pe tărâmuri îndepărtate. Vei fi într-o lume sigură, cu ceva dulce fără gluten.
Keyword desert, faragluten, faralactoza
Prep Time 25 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 20 bucăți
Author Silvia

Equipment

  • Tava dreptunghiulară 20×24 cm

Ingredients

Blat

  • 4 ouă marimea L
  • 100 g zahăr
  • 90 g făină fără gluten NutriFree Mix per Dolci
  • un vârf cuţit sare
  • 6 g praf de copt Haas
  • vanilie/rom

Cremă

  • compot caise
  • 400 ml cremă cocos Cocomas
  • 50 g zahăr opţional

Instructions

Blat

  • Pentru primul blat ai nevoie de 2 ouă, 50 g făina, 50 g zahăr, vanilie, sare şi 3 g praf de copt. Restul ingredientelor le vei folosi pentru cel de al doilea blat.
  • Separă albuşurile de gălbenuşuri.
  • Bate spumă albuşurile, după care adaugă sarea, vanilia şi zahărul. Le amesteci cu mixerul până când obţii o spumă lucioasă, iar zahărul este topit.
  • Bate gălbenuşurile spumă şi adaugă-le peste albuşuri. Foloseşte mixerul la treapta 1 pentru a omogeniza compoziţia.
  • Cu o sită cerne făina peste ouă. Foloseşte spatula pentru a încorpora făina. Mişcările trebuie să fie lente pentru ca aluatul să îşi păstreze volumul.
  • Aluatul gata preparat îl pui în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 15 minute.
  • Reia paşii şi pentru cel de al doilea blat, doar că de data asta foloseşte esenţa de rom în loc de cea de vanilie.

Cremă

  • Scoate de la frigider crema Cocomas şi ameţeşte-o cu mixerul timp de câteva minute până când se trasformă în ceva fin şi gata de pus între blaturi.

Asamblare prăjitură

  • În momentul în care blaturile s-au răcit poţi trece la ultimul pas din reţetă.
    prajitura_rapida_fara_gluten_lactoza
  • Pune primul blat pe o tavă şi însiropează-l cu compot de caise.
  • Adaugă crema de cocos.
  • Pune cel de al doilea blat şi însiropeaza-l.
  • Lasă prăjitura pentru cel puţin 12 h la frigider pentru a se întrepătrunde aromele. Cu cât va sta mai mult, cu atât va fi mai delicioasă.

Notes

Pentru un rezultat minunat îţi recomand ca ouăle să fie la temperatura camerei, iar crema de cocos (în ambalajul original) să fie pusă în prealabil cu 24 ore la frigider.
O parte din produse le poţi cumpăra de la Naturking
  • făină NutriFree Mix per Dolci Gluten Free: aici
  • praf de copt Haas: aici
  • vanilie: aici
  • cremă de cocos Cocomas: aici

Deoarece acum ai rețeta, probabil și ingredientele, nu îți rămâne decât să faci desertul fără gluten. Cu siguranță prăjitura duo rapidă fără gluten îți va ieși excepțională, iar întreaga familie și prietenii vor fi dornici să deguste. Pardon, să înfulece!

O altă reţetă rapidă, fără gluten şi fără lactoză pe care o poţi încerca este Rulada cu mere. În funcţie de timpul pe care îl ai, poţi alege una din cele două reţete. Iar dacă ai mai mult timp la dispoziţie, poţi încerca Kinder Delice cu făină de cocos.

Prăjitureală plăcută să ai!

Like, share & save

Leave a Reply