Separă albuşul de gălbenuş.
Bate albuşul spumă şi adaugă treptat zahărul, vanilia şi sarea.
Bate gălbenuşurile şi adaugă-le peste albuşuri. Foloseşte mixerul doar la treapta 1, cât să le încorporezi.
Amestecă pesmetul cu făina. Cu ajutorul unei site cerne ingredientele uscate peste cele umede şi amestecă cu o spatulă.
Din momentul în care aluatul este omogenizat, poţi să îl pui în formele de brioşe. Pentru un rezultat excelent, îţi recomand să nu umpli cu vârf formele, ci să laşi un pic de spaţiu. Acesta îî va permite prăjiturii să prindă o formă frumoasă, iar atunci când o scoţi din cuptor să nu se lase.
Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade şi pune savarinele la copt timp de 20 minute. După ce timpul a trecut, închide cuptorul, dar mai lasă prăjiturile acolo pentru încă 10 minute cu uşa întredeschisă.
Până la răcirea savarinelor, poţi face siropul. Pune apa cu romul şi zahărul pe foc, cât acesta din urmă să se topească.
Totodată bate frişca spumă şi pune-o în frigider până la momentul utilizării.
În momentul în care toate sunt pregătite, formele răcite, siropul şi frişca, poţi începe asamblarea.
Întoarce brioşele pentru a le transforma în savarine şi taie capacul de deasupra. Apoi e nevoie să le treci prin sirop. Nu le laşi efectiv în sirop deoarece absorb foarte repede.
Odată ce savarinele sunt însiropate, nu rămâne decât să pui frişcă deasupra lor cu ajutorul unui poş. Scoate capacul, pune frişca, după care pune capacul. Deasupra acestuia pune câte o linguriţă de dulceaţă de zmeură şi încă un moţ de frişcă. Şi acum gataaaa cu munca.
Pentru un gust deosebit, lasă-le în frigider peste noapte.