Go Back
Print

Tarte sărate cu brânză

Author Silvia

Ingredients

Aluat

  • 250 g ricotta
  • 80 g unt
  • 2 ouă
  • 340 g făină self-raising
  • 10 g praf de copt *doar dacă făina nu are deja
  • 1/4 linguriţă sare

Decor

  • 100 g telemea
  • 6 felii ardei galben
  • 3 felii ardei roşu
  • 6 bucheţele broccoli

Instructions

Aluat

  • Mai întâi de toate pregăteşte un bol în care să răzuieşti untul.
  • Peste acesta adaugă ricotta, un ou şi sarea. Amestecă până când totul se omogenizează.
  • Adaugă treptat ultimul ingredient: făina.
  • Pune aluatul în frigider timp de o oră pentru a fi mai uşor manipulat.
  • Pune pe blatul de lucru făină pentru a fi simplu să modelezi aluatul. Împarte aluatul în 6 părţi şi incepe să-l modelezi după forma ce o ai la dispoziţie.
  • Cel de al doilea ou, bate-l ca pentru omletă, iar cu ajutorul unei pensule pictează tartele. Punela timp de 10 minute în cumptorul preîncălzit la 180 grade.

Decor

  • Răzuieşte telemeaua şi imparte-o în mod egal în cele şase tarte.
  • Din oul rămas pictează din nou marginile tartei, iar restul adaugă-l peste telemea.
  • Cu ajutorul legumelor poţi crea diferite decoruri. Eu am ales ca ardeiul roşu să îl tai în cubuleţe pentru a-l transforma în petalele unei flori, ardeiul galben să îl folosesc pe post de tulpină, iar broccoli a devenit iarba sau frunzele florii, depinde cum priveşti.
  • După ce tarta a fost înfrumuseţată se pune la copt timp de 25 de minute.