Tarte sărate cu brânză

Tarte sărate cu brânză – cred că m-am îndrăgostit. Cred că am găsit combinaţia perfectă pentru aluat fraged astfel încât şi a doua zi să fie la fel de bun. Ştii unde am căutat? În grupul Prieteni fără Gluten. Îţi povestisem despre el şi la reţeta ştrudelului cu afine.

Ideea acestor tarte a pornit de la formele de silicon proaspăt achiziţionate de la Lidl.

forma silicon mini tarta

Oare pot să fiu îndrăgostită de oameni, dar şi de mai multe lucruri concomitent? În cazul meu da se poate 🙂 Mă declar îndrăgostită de formele de silicon. Îmi plac la nebunie deoarece aluatul nu se lipeşte şi este foarte simplu de lucrat cu ele. Încă nu am toată colecţia. Mai am de adunat. Până atunci hai să vezi ce a ieşit.

Tarte sărate cu brânză

Author Silvia

Ingredients

Aluat

  • 250 g ricotta
  • 80 g unt
  • 2 ouă
  • 340 g făină self-raising
  • 10 g praf de copt *doar dacă făina nu are deja
  • 1/4 linguriţă sare

Decor

  • 100 g telemea
  • 6 felii ardei galben
  • 3 felii ardei roşu
  • 6 bucheţele broccoli

Instructions

Aluat

  • Mai întâi de toate pregăteşte un bol în care să răzuieşti untul.
  • Peste acesta adaugă ricotta, un ou şi sarea. Amestecă până când totul se omogenizează.
  • Adaugă treptat ultimul ingredient: făina.
  • Pune aluatul în frigider timp de o oră pentru a fi mai uşor manipulat.
  • Pune pe blatul de lucru făină pentru a fi simplu să modelezi aluatul. Împarte aluatul în 6 părţi şi incepe să-l modelezi după forma ce o ai la dispoziţie.
  • Cel de al doilea ou, bate-l ca pentru omletă, iar cu ajutorul unei pensule pictează tartele. Punela timp de 10 minute în cumptorul preîncălzit la 180 grade.

Decor

  • Răzuieşte telemeaua şi imparte-o în mod egal în cele şase tarte.
  • Din oul rămas pictează din nou marginile tartei, iar restul adaugă-l peste telemea.
  • Cu ajutorul legumelor poţi crea diferite decoruri. Eu am ales ca ardeiul roşu să îl tai în cubuleţe pentru a-l transforma în petalele unei flori, ardeiul galben să îl folosesc pe post de tulpină, iar broccoli a devenit iarba sau frunzele florii, depinde cum priveşti.
  • După ce tarta a fost înfrumuseţată se pune la copt timp de 25 de minute.
tarta fara gluten cu branza 1

Chiar dacă pare un proces de lungă durată să ştii că e foarte simplu să le prepari. De asemenea, aceste tarte sărate cu brânză sunt ideale pentru micul dejun, iar simpla lor încălzire le aduce la prospeţimea iniţială. Drept urmare, cred că nu trebuie să mai stai pe gânduri şi să te apuci imediat de ele.

Am o surpriză pentru tine astăzi. Un video cu câteva etape ce au condus la realizarea bunătăţilor fără gluten.

P.S. Deoarece momentan nu m-am decis cu ce editor video voi lucra, în secvenţele de mai sus vei vedea bannerul aplicaţiei folosite.

Spor la bucătărit să ai!

Like, share & save

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Close Menu