Go Back
Print

Tort cu cremă din nucă de cocos

Prăjitură cu nucă de cocos cu iz exotic :)
Course Dessert
Cuisine Mediterranean
Keyword desert, faragluten, faralactoza
Prep Time 35 minutes
Cook Time 45 minutes
Resting time 12 hours
Total Time 13 hours 20 minutes
Servings 8 porţii
Author Silvia
Cost 40 RON

Equipment

  • mixer
  • tavă detaşabilă

Ingredients

Blat

  • 3 ouă (de ţără)
  • 1 vârf cuţit sare
  • 80 g zahăr de cocos
  • 100 g cremă bio de cocos
  • 40 g făină de cocos
  • ulei cocos pentru tavă

Cremă & Decor

  • 500 g cremă bio de cocos
  • 3 piersici
  • 45 g agar-agar
  • 1 litru apă

Instructions

  • Separă gălbenuşurile de albuşuri.
  • Amestecă gălbenuşurile cu 100 ml cremă de cocos şi făină de cocos.
  • Bate albuşurile spumă împreună cu sarea şi zahărul.
  • Adaugă spuma rezultată peste aluatul de la punctul doi.
  • Răstoarnă compoziţia într-o tavă de 18 cm ce a fost tapetată în prealabil cu hârtie de copt şi ulei.
  • Odată ajuns în cuptorul preîncălzit la 160 grade C lasă-l timp de 45 minute pentru a se coace.
  • Cât timp blatul este în cuptor, poţi prepara crema. Începe cu agar-agar. Pune-l în 50 ml de apă, pe foc şi fierbe-l timp de 5 minute. Este nevoie să amesteci în tot acest timp. După fierbere dă-i timp să se odihnească un pic. Dar doar lui. Tu începe să faci pasul următor :)
  • Cu ajutorul mixerului bate cele 500 ml de cremă pentru 5 minute. Pentru a da o consistenţă mai bună, pune agar-agar-ul peste ea şi amestecă până la omogenizare.
  • Pune pe foc apa rămasă. Până când începe să fiarbă, taie piersicile în felii. Ai grijă să nu fie foarte subţiri deoarece îţi va fi dificil să lucrezi ulterior cu ele. Când apa dă în clocot pune piersicile şi lasă-le timp de 10 minute. Scoate-le într-o sită pentru a mai elimina apa.
  • Când blatul e gata şi răcit se poate trece la montarea tortului.
  • Aşează blatul într-o farfurie şi pune cercul de la tavă din nou. Acesta te va ajuta să dai formă tortului.
  • Însiropează blatul cu o parte din apa în care ai fiert piersicile.
  • Pune un strat de pierseci.
  • Adaugă crema de cocos şi lasă-l la frigider timp de 1 ora pentru a se întări.
  • Ornează tortul şi cu ultimele piersici. Petru a crea iluzia unui trandafir pune feliile din centru.
  • Lasă tortul la frigider peste noapte pentru a putea ca toate aromele să se întrepătrundă, dar şi agar-agar-ul să îşi facă efectul.

Notes

În cazul în care nu ai la îndemână agar-agar, îl poţi înlocui cu fulgi proaspeţi răzuiţi de cocos. Asta va ajuta tortul să aibă un gust mult mai intens.