Tort cu cremă din nucă de cocos

Am acceptat provocarea Biomania.ro şi am născocit un preparat pe bază de cremă din nucă de cocos.

Totuşi de ce am acceptat această provocare?

După cum bine ştii, sunt diagnosticată cu boală celiacă, iar stilul de viaţă impus de aceasta este regimul fără gluten. Mai mult decât atât, nu orice produs care în mod natural este fără gluten este bun pentru mine. Produsele cele mai sigure sunt cele marcate spicul tăiat. Din fericire, Crema bio din nucă de cocos pentru gătit Isola este certificată fără gluten, dar şi fără lactoză.

Ce alegem să mâncăm la 30°+?

Vara vine la pachet de cele mai multe ori cu dorinţa de a slăbi şi de a mânca mai sănătos faţă de celelalte anotimpuri. Totuşi de ce se întâmplă asta? Pentru că, pe lângă temperaturile ridicate din termometre ce îţi strică pofta de mâncare, în pieţe sau în grădina proprie găseşti bunătăţi fără gluten în mod natural cu un conţinut scăzut de calorii.

Dacă vrei să îi vii de hac căldurii ce se tot perindă prin ţara noastră, dar în acelaşi timp vrei să aduci „spiritul exotic” în bucătăria ta, îţi recomand un tort răcoros pe bază de cocos şi piersici. Vedeta din acest preparat este cocosul regăsit în diferite forme: făină, zahăr, cremă, ulei. Dacă eşti fan cocos rămâne doar să îţi achiziţionezi ingredientele şi să treci la treabă.

tort cu cremă din nucă de cocos
Print Pin
5 from 1 vote

Tort cu cremă din nucă de cocos

Prăjitură cu nucă de cocos cu iz exotic 🙂
Course Dessert
Cuisine Mediterranean
Keyword desert, faragluten, faralactoza
Prep Time 35 minutes
Cook Time 45 minutes
Resting time 12 hours
Total Time 13 hours 20 minutes
Servings 8 porţii
Author Silvia
Cost 40 RON

Equipment

  • mixer
  • tavă detaşabilă

Ingredients

Blat

  • 3 ouă (de ţără)
  • 1 vârf cuţit sare
  • 80 g zahăr de cocos
  • 100 g cremă bio de cocos
  • 40 g făină de cocos
  • ulei cocos pentru tavă

Cremă & Decor

  • 500 g cremă bio de cocos
  • 3 piersici
  • 45 g agar-agar
  • 1 litru apă

Instructions

  • Separă gălbenuşurile de albuşuri.
  • Amestecă gălbenuşurile cu 100 ml cremă de cocos şi făină de cocos.
  • Bate albuşurile spumă împreună cu sarea şi zahărul.
  • Adaugă spuma rezultată peste aluatul de la punctul doi.
  • Răstoarnă compoziţia într-o tavă de 18 cm ce a fost tapetată în prealabil cu hârtie de copt şi ulei.
  • Odată ajuns în cuptorul preîncălzit la 160 grade C lasă-l timp de 45 minute pentru a se coace.
  • Cât timp blatul este în cuptor, poţi prepara crema. Începe cu agar-agar. Pune-l în 50 ml de apă, pe foc şi fierbe-l timp de 5 minute. Este nevoie să amesteci în tot acest timp. După fierbere dă-i timp să se odihnească un pic. Dar doar lui. Tu începe să faci pasul următor 🙂
    agar-agar arche
  • Cu ajutorul mixerului bate cele 500 ml de cremă pentru 5 minute. Pentru a da o consistenţă mai bună, pune agar-agar-ul peste ea şi amestecă până la omogenizare.
  • Pune pe foc apa rămasă. Până când începe să fiarbă, taie piersicile în felii. Ai grijă să nu fie foarte subţiri deoarece îţi va fi dificil să lucrezi ulterior cu ele. Când apa dă în clocot pune piersicile şi lasă-le timp de 10 minute. Scoate-le într-o sită pentru a mai elimina apa.
    piersici felii
  • Când blatul e gata şi răcit se poate trece la montarea tortului.
    blat tort cocos
  • Aşează blatul într-o farfurie şi pune cercul de la tavă din nou. Acesta te va ajuta să dai formă tortului.
  • Însiropează blatul cu o parte din apa în care ai fiert piersicile.
  • Pune un strat de pierseci.
    piersici pe blat cocos
  • Adaugă crema de cocos şi lasă-l la frigider timp de 1 ora pentru a se întări.
  • Ornează tortul şi cu ultimele piersici. Petru a crea iluzia unui trandafir pune feliile din centru.
    tortcocos
  • Lasă tortul la frigider peste noapte pentru a putea ca toate aromele să se întrepătrundă, dar şi agar-agar-ul să îşi facă efectul.

Notes

În cazul în care nu ai la îndemână agar-agar, îl poţi înlocui cu fulgi proaspeţi răzuiţi de cocos. Asta va ajuta tortul să aibă un gust mult mai intens.

Rezultatul a fost cam aşa de frumos şi delicios.

rezultat tort crema cocos

Concluzii după o porţie tort 😀

Îţi recomand să consumi acest preparat rece pentru a te bucura de gustul lui desăvârşit. Pe cei mici îi poţi păcăli foarte uşor să renunţe la îngheţată în favoarea tortului. 😉 Prin comparaţie cu aceasta, tortul este plin de nutrienţi şi vitamine. Printre beneficiile aduse de preparat se numără: reducerea inflamaţiei, scăderea nivelului colesterolului din sânge şi menţinerea greutăţii.

Foloseşte cu încredere crema dacă ai probleme legate de gluten sau lactoză. Ea este potrivită atât pentru deserturi, preparate sărate sau ca ingredient secret al cocktailurilor cremoase de vară.

Zi răcoroasă de vară cu preparate delicioase şi sănătoase să ai!

Like, share & save

This Post Has 4 Comments

  1. Multumesc! Ti-a iesit de minune!❤ Te pup!

  2. Arata superb!!!! Felicitari. M-as risca sa il incerc desi nu mi se pare tocmai pentru debutanti retrta

    1. Doar explicatiile par complicate pentru ca nu am vrut sa omit vreun detaliu. Dar sa stii ca e simplu 🙂

  3. Gustos! Super reteta <3

Lasă un răspuns

Close Menu