Tartă cu marmeladă de dovleac

Tartă cu marmeladă de dovleac

Suntem în plin sezon de dovleac plăcintar şi chiar dacă numele lui este aşa se poate face fără probleme şi marmeladă, ca în cele din urmă să fie folosită într-o plăcintă sau corn sau tartă. 

Nela Zaharia, draga noastră colaboratoare, revine cu o reţetă delicioasă: tartă cu marmeladă de dovleac. Aruncă și tu o privire să vezi cât de simplu este de făcut. 

Ingrediente

Aluat

– 280 g făină orez

– 20 g făina de porumb fină

– 30 g amidon porumb

– 1 vârf cuțit sare

– 2 ouă

– 100 g zahăr

– 100 g unt

– 10 g zahăr vanilat 

Umplutură tartă

– 100 g biscuiți

– 100 g marmeladă

 

Mod de preparare

1. Făina se amestecă cu zahărul, vanilia şi sarea.

2. Untul se taie cubuleţe şi se amestecă cu ouăle bătute în prealabil.

3. Compoziţia de la punctul 2 se adaugă treptat peste preparatul uscat.

4. Aluatul rezultat se dă la frigider pentru 30 minute.

5. Pentru a-l întinde foloseşte două coli de hârtie de copt. Păstrează o bucată din el pentru a decora tarta.

6. Acum e gata de pus în tavă dornic să primească ceva dulce precum marmelada de dovleac. Dar nu te grăbi să o pui, mai ai un pas de urmat.

7. Biscuiţii se sfărâmă şi se încorporează în marmeladă. Abia acum e pregătit totul şi poate fi adăugat peste foaia de tartă.

8. Să nu uiţi decorul. Poţi face frunze, monstruleţi, liniuţe şi orice altceva îţi mai trece prin cap.

9. Ultimul pas către preparatul delicios este să îl punem la căldura cuptorului preîncălzit la 190 grade C timp de 30 minute.

 

Ideea acestei tarte a pornit de la un alt blog. Cine ştie s-ar putea să găseşti ceva interesant pe acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top