Ruladă fără gluten cu mere

rulada cu mere fara gluten fara lactoza

Ruladă fără gluten cu mere

Recent, una din prietenele mele mi-a arătat că a pregătit o ruladă fără gluten. Wow! Ruladă fără gluten? Nu se poate, trebuie să fac şi eu una! Aşa că am pornit de la reţeta ei şi uite aşa m-am ales cu prima mea ruladă. Abia pe cea de a treia am reuşit să o pozez. Nu te gândi că prima nu a ieşit, doar că a fost prea bună pentru a mai sta cu gândul la pozat.

Când eram mică îmi plăceau la nebunie ruladele dar mi se păreau foarte dificil de făcut, îndeosebi rularea aluatului. Consideram că fără o super putere nu reuşesc dar mi-am dovedit că se poate. Chiar de la prima încercare.

Prietena mea a făcut o ruladă cu cremă de banane însă tu o poţi umple cu orice cremă doreşti. De exemplu eu am ales merele.

Ingrediente:

Aluat

– 6 ouă

– 100 g zahăr

– 100 g făină fără gluten (Doves Farm self-raising)

– un vârf cuţit sare

– 1/2 linguriță praf copt

– 1/2 linguriţă nucşoară

Umplutură

– 6 mere

– 10 g unt

– 1 lingură miere

Mod de preparare

1. Începe cu merele pentru a avea timp să se răcească. Le dai prin razătoare şi apoi le pui la foc mic timp de 10 minute împreună cu untul. Când se răcesc adăugi mierea.

2. Separă albuşurile de gălbenuşuri. 

3. Bate spumă albuşurile, după care adaugă sarea şi zahărul. Le amesteci cu mixerul până când obţii o spumă lucioasă, iar zahărul este topit.

4. Bate spumă şi gălbenuşurile şi apoi adaugă-le peste spuma de albuşuri. Amestecă totul cu o spatulă (nu folosi mixerul pentru că aluatul nu va mai ieşi la fel de pufos). 

5. Amestecă nucşoara cu făina și praful de copt, după care cu o sită le cerni peste ouă. Identic cu pasul anterior, foloseşte spatula pentru a încorpora făina. Mişcările trebuie să fie lente pentru ca aluatul să îşi păstreze volumul.

Nota: în cazul în care nu ai la îndemănă făină cu agent de creştere poţi adăuga o linguriţă praf de copt.

6. Aluatul gata preparat îl pui în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 10 minute.

7. Lasă-l să se mai odihnească încă 2 minute în cuptor, după care scoate-l şi rulează-l împreună cu hârtia de copt. Atenţie frige! Rulat îl vei lăsa până când se va răci. 

8. Blatul răcit va fi din nou întins, umplut cu mere şi rulat la loc. După atâta căldură merită şi un pic de rece din frigider. Recomand măcar 2-3 ore pentru ca blatul şi merele să se împrietenească.

Vezi ce simplu se face?

Tu ce cremă preferi pentru ruladă?

Dacă vrei să încerci şi alte reţeţe cu mere poţi opta pentru biscuţi sau brioşe.

One thought on “Ruladă fără gluten cu mere

  1. Intradevar, rulada copilariei noastre. Si fara gluten !!!! Super super. Multumim de reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top