Blat tort Bake-Free

Un blat de tort simplu, fără gluten și cu o făină curată, fără aditivi, chiar nutrientă aș putea spune.

Din experiențele mele anterioare, nu orice făină este potrivită pentru a face blatul. O parte dintre ele nu îți permit să însiropezi bine blatul.

Totuși am soluția perfectă pentru tortul perfect.

Înainte de toate trebuie să îți procurezi făina de la Bake-Free pentru diferite pișcoturi și brioșe. Gustul acestei făini este ușor diferă spre deosebire de făinurile gluten-free ce se găsesc în supermarketuri. Dacă majoritatea mixurilor conțin făină de orez, amidon de cartof, amidon de porumb, acesta de la Bake-free este plin de făinuri bune, precum făină de mei, făină de tapioca, făină de psyllium, amidon de tapioca.

Dacă tot avem ingredientul secret, putem trece la treabă.

Blat tort BAKE-FREE

Author Silvia

Equipment

  • Tavă rotundă de 21 cm
  • mixer
  • Spatulă

Ingredients

  • 4 ouă L
  • 50 g zahăr
  • esență de vanilie
  • 150 g făină Bake-Free
  • 5 g praf de copt
  • 40 ml ulei

Instructions

  • Separă ouăle și bate albușurile spumă. Adaugă zahărul și vanilia.
  • Bate gălbenușurile spumă și adaugă-le peste albușuri. Mixează câteva secunde, cât să se omogenizeze.
  • Amestecă praful de copt cu făina și cerne-le peste ouă. Pune puțin câte puțin și amestecă cu o spatulă.
  • Adaugă uleiul și amestecă toată compoziția.
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C și pune blatul la copt timp de 30 minute.

Blatul rezultat îl poți tăia în două, după care îl insiropezi ( cu cel puțin 350 ml lichid) și adaugi cremele preferate. În caz de nu ai idee ce ai putea face, uite un tort plin de dragoste – Tortul Dragobete.

Dacă ți-a plăcut rezultatul, să știi că ai multe alte variante pentru mixurile de făină. Am întocmit o listă de la același furnizor, listă ce o poți găsi chiar aici.

Tu ce făină folosești pentru blatul de tort preferat?

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Rating