Aşa cum am mai spus şi până acum, îmi doresc să creez o comunitate prin intermediul căreia să ai acces la cât mai multe informaţii într-un mod cât mai simplu. De data aceasta este vorba de o reţetă pusă în practică de către Nela Zaharia pornind de la acest blog.
Prietena noastră a pregătit o pâine la tigaie, fără gluten şi fără mixuri de făină. Cu această reţetă poţi fi 100% sigură ce se află în produsul final.
Ingrediente
– 100 gr făină de orez
– 20 gr făină fină de porumb
– 20 gr făină de hrișcă
– 30 gr amidon de porumb
– 70 gr amidon de cartofi/tapioca
– 180 ml apă caldă
– 8 g sare
– 6 g zahăr
– 7 g drojdie instant
– 2 g gumă de guar / xantan (opţional)
Mod de preparare:
1. Se amestecă ingredientele uscate, cu excepția drojdiei instant.
2. Apa se adaugă puțin câte puțin peste ingredientele uscate.
3. Se pune tigaia cu un capac pe foc la încălzit.
4. Până a pune aluatul în tigaie, se adaugă ultimul ingredient rămas: drojdia.
5. În tigaia încinsă și unsă cu ulei se pune o parte din aluat și se acoperă cu capacul.
6. După 10 minute lăsată la copt pe foc mic se stropește cu ulei, se presară puțină făină de porumb și se întoarce. Se mai lasă încă 10 minute.
7. Pâinea este gata de servire. Poftă bună!
Eu încă nu am încercat această rețetă pentru că imi lipsesc câteva ingrediente, dar imediat ce le voi avea, revin cu ceea ce am reușit să fac.
Mulțumesc Nela pentru colaborare 🙂