Tartă tomnatică

Toamna îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai tare,  iar Violeta a adus miresmele acesteia în bucătărie. Parfumul l-a creat din mirodenii alese precum prunele. Cu ajutorul acestora a conceput o tartă fără gluten şi fără lactoză.

 

Sfaturi 🙂 Zahărul vanilat îl poţi face chiar la tine acasă din două ingrediente: zahăr şi o păstaie de vanilie. Aceasta se taie pe lungime şi se pune într-un borcan de 250 ml împreună cu zahărul. Pe măsură ce consumi din zahăr îl poţi înlocui cu altul. Pentru a se vanila zahărul este nevoie să scuturi borcanul din când în când (fără existenţa unui interval precis) și zahărul să fie tos.

În această minunată reţetă poţi folosi orice fel de fructe. Dacă vrei să îşi păstreze spiritul tomnatic ai putea face o combinaţie de mere şi prune. Eu totuşi aştept cu nerăbdare gutuile, fructele mele preferate ale acestui sezon.

This Post Has 6 Comments

 1. Andreea

  ummm! yammy yammy

 2. Roxana

  Cu ce s-ar putea inlocui zaharul? Sotul meu tine o dieta fara gluten, lactoza, zahar.

  Daca punem indolcitor de Stevie, oare cate picaturi trebuie puse? Sau mierea in ce cantitate s-ar putea?

  As vrea sa fac reteta aceasta de sarbatori

  1. Silvia

   Dacă e vorba de stevie, eu nu aş pune mai mult de 25 g (1 lingură). Cu miere nu am încercat, dar cred că 3 linguri ar fi suficient. Mie în general nu îmi plac deserturile foarte dulci. Aştept veşti despre rezultatul final. Spor!

Leave a Reply

Rating