Tartă tomnatică

Toamna îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai tare,  iar Violeta a adus miresmele acesteia în bucătărie. Parfumul l-a creat din mirodenii alese precum prunele. Cu ajutorul acestora a conceput o tartă fără gluten şi fără lactoză.

Ingrediente:

– 340 g de făină Schar Mix B

– 110 g de zahăr

– 1 linguriţă praf de copt

– 1 lingură zahăr vanilat

– 1 vârf cuţit sare

– 4 ouă mari

– 150 ml lapte cocos

– 100 ml ulei de floarea soarelui

– prune fără număr 😀

Mod de preparare:

1. Ouăle se amestecă bine cu zahărul, sarea şi zahărul vanilat.

2. Uleiul se adaugă treptat. La fel şi laptele de cocos.

3. Au rămas pe lista de ingrediente: făina şi praful de copt. Se amestecă şi ele cu compoziţia rezultată la punctul 2.

4. Prunele se taie după preferinţă în felii mai mici sau mari. Cantitatea lor variază în funcţie de cât de intens vrei să se simtă aroma.

5. Compoziţia este gata şi poate fi adăugată într-o tavă de 22-24 cm cu pereți detaşabili și tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

6.Aranjarea aluatului se face de maniera următoare: jumătate din acesta se toarnă în tavă, apoi fructele (tot jumătate), din nou aluat, iar la ultimul strat restul de prune.

7. Tarta este pregătită pentru cuptorul preîncălzit la 180 grade C. Va poposi în acesta timp de 30 minute. Pentru a fi sigură că este coaptă poţi face testul cu scobitoarea.

8. Când e gata o poţi pudra cu zahăr, dacă nu, poţi treci direct la savurarea ei.

Până când aduci şi la tine acasă mirosul toamnei îţi poţi bucura ochii cu ceea ce a scos Violeta din cuptor. Poftă bună!

Sfaturi 🙂 Zahărul vanilat îl poţi face chiar la tine acasă din două ingrediente: zahăr şi o păstaie de vanilie. Aceasta se taie pe lungime şi se pune într-un borcan de 250 ml împreună cu zahărul. Pe măsură ce consumi din zahăr îl poţi înlocui cu altul. Pentru a se vanila zahărul este nevoie să scuturi borcanul din când în când (fără existenţa unui interval precis) și zahărul să fie tos.

În această minunată reţetă poţi folosi orice fel de fructe. Dacă vrei să îşi păstreze spiritul tomnatic ai putea face o combinaţie de mere şi prune. Eu totuşi aştept cu nerăbdare gutuile, fructele mele preferate ale acestui sezon.

Like, share & save

This Post Has 6 Comments

  1. ummm! yammy yammy

  2. Cu ce s-ar putea inlocui zaharul? Sotul meu tine o dieta fara gluten, lactoza, zahar.

    Daca punem indolcitor de Stevie, oare cate picaturi trebuie puse? Sau mierea in ce cantitate s-ar putea?

    As vrea sa fac reteta aceasta de sarbatori

    1. Dacă e vorba de stevie, eu nu aş pune mai mult de 25 g (1 lingură). Cu miere nu am încercat, dar cred că 3 linguri ar fi suficient. Mie în general nu îmi plac deserturile foarte dulci. Aştept veşti despre rezultatul final. Spor!

Lasă un răspuns

Close Menu