Din nou plec la drum, aşa că trebuie musai sa imi fac ceva de gustare, in cazul in care nu am de pe unde sa cumpar. De data aceasta mi-am propus sa fac ceva din migdale. Rezultatul final a avut ca si baza reteta de aici, dar am modificat-o considerabil, in functie de ingredientele gasite prin dulap. Asa ca, ingredientul vedeta din aceasta retete este: MIGDALA cu ajutorul careia voi face biscuiti satiosi,pufosi si nu foarte dulci. Sa incepem:
Ingrediente:
80 g faina de orez
150 migdale macinate
1 lingurita tarate de psyllium
1 varf de cutit sare
2 linguri indulcitor
3 linguri zahar brut
5 g praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
50 g migdale maruntite
200 ml lapte de soia
200 g mere
4 oua M
Preparare:
- Migdalele maruntite se amesteca cu laptele si se lasa timp de o ora (pasul acesta nu este obligatoriu, poate fi si pentru un timp mai scurt, in functie de cat de crocante doresti sa fie aceste bucati de migdale)
- Se amesteca ingredientele uscate: faina de orez, migdale macinate in prealabil in rasnita de cafea, taratele de psyllium, sarea, indulcitorul, praful de copt
- Se separa ouale, iar galbenurile le adaugi peste compozitia uscata
- Razuieste merele cat de fin poti si apoi le adaugi peste compozitia uscata
- Adauga si laptele cu migdalele maruntite peste compozitia uscata si amesteca toate ingredientele
- Albusurile se bat spuma cu zaharul
- Incorporeaza albusul peste restul compozitiei
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C
- Dupa ce s-a omogenizat, cu ajutorul unei cupe de inghetata se aseaza in tava compozitia
- Tava se da la cuptor timp de 18 minute (11 minute cu functiia sus-jos, iar restul cu ventilatorul pornit pentru a se rumeni)
Biscuitii sunt gata, fenomenali de bun si fragezi. Atat de fragezi incat ma gandesc daca se mai numesc biscuiti sau nu.
Hai la drum si tu! 🙂