Biscuiti cu migdale

Din nou plec la drum, aşa că trebuie musai sa imi fac ceva de gustare, in cazul in care nu am de pe unde sa cumpar. De data aceasta mi-am propus sa fac ceva din migdale. Rezultatul final a avut ca si baza reteta de aici, dar am modificat-o considerabil, in functie de ingredientele gasite prin dulap. Asa ca, ingredientul vedeta din aceasta retete este: MIGDALA cu ajutorul careia voi face biscuiti satiosi,pufosi si nu foarte dulci. Sa incepem:

Ingrediente:

80 g faina de orez

150 migdale macinate

1 lingurita tarate de psyllium

1 varf de cutit sare

2 linguri indulcitor

3 linguri zahar brut

5 g praf de copt

1 lingurita esenta de vanilie

50 g migdale maruntite

200 ml lapte de soia

200 g mere

4 oua M

Preparare:

  1. Migdalele maruntite se amesteca cu laptele si se lasa timp de o ora (pasul acesta nu este obligatoriu, poate fi si pentru un timp mai scurt, in functie de cat de crocante doresti sa fie aceste bucati de migdale)
  2.  Se amesteca ingredientele uscate: faina de orez, migdale macinate in prealabil in rasnita de cafea, taratele de psyllium, sarea, indulcitorul, praful de copt
  3. Se separa ouale, iar galbenurile le adaugi peste compozitia uscata
  4. Razuieste merele cat de fin poti si apoi le adaugi peste compozitia uscata
  5. Adauga si laptele cu migdalele maruntite peste compozitia uscata si amesteca toate ingredientele
  6. Albusurile se bat spuma cu zaharul
  7. Incorporeaza albusul peste restul compozitiei
  8. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C
  9. Dupa ce s-a omogenizat, cu ajutorul unei cupe de inghetata se aseaza in tava compozitia
  10. Tava se da la cuptor timp de 18 minute (11 minute cu functiia sus-jos, iar restul cu ventilatorul pornit pentru a se rumeni)

Biscuitii sunt gata, fenomenali de bun si fragezi. Atat de fragezi incat ma gandesc daca se mai numesc biscuiti sau nu.

Hai la drum si tu! 🙂

 

 

 

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Close Menu