Tort inima cu jeleu

Este primul an când îi fac mamei de ziua ei un tort cu jeleu . Cât am fost mică, această sarcină a fost a ei. Acum a venit momentul să schimbăm rolurile. Așadar, la noi anual, 22 iulie este una din oportunitățile de petrecut. Anul acesta (2018), cu atât mai mult deoarece mama schimbă prefixul. Fiind o ocazie atât de specială, am pus la cale două torturi pentru a mă asigură că toată lumea savurează aceste bunătăți fără gluten.

Tortul a ieșit bestial. Știi de ce? Pentru că e foarte ușor de făcut și perfect pentru zilele călduroase de vară.

Chiar dacă este posibil să te sperie lista lungă de ingrediente și instrucțiuni, să știi că nu ai de ce. Am încercat să fac totul cât mai structurat, astfel încât tortul să fie un succes încă de la prima încercare. Totodată, m-ar încânta să aud că a ajuns unul dintre torturile tale preferate și nu te mai saturi de el.

Blat:

200 g făina fără gluten

60 g zahăr

un praf de sare

3/4 linguriţă praf de copt stins cu oţet/lămâie

1/2 linguriţă bicarbonat stins cu  oţet/lămâie

3 ouă

120 ml ulei de cocos

160 ml lapte de cocos

 

Crema brânză:

400 g iaurt grecesc

20 g gelatină

500 g mascarpone

2 linguri de miere

1 conservă comport piersici

 

Jeleu caise:

1 conservă compot caise

10 g gelatină

2 linguri de zahăr

2 linguri de miere

 

Cost aproximativ: 50 lei

 

 

Blat

  • Separă ouăle și bate albușurile spumă împreună cu zahărul, praful de sare.
  • Adaugă gălbenușurile, uleiul și lapte. Amestecă totul cu mixerul până la omogenizare.
  • Adaugă praful de copt și bicarbonatul. Nu uita, ambele trebui stinse cu puțină zeamă de lămâie.
  • Cerne făina peste compoziție, puțin câte puțin și amestecă cu o spatulă.
    Nutrifree mix per dolci fara gluten
  • După ce compoziția este omogenă, pornește cuptorul la 180°C.
  • Pune aluatul într-o tavă în formă de inimă (sau rotundă dacă nu ai altă variantă) și pune-l la cuptor timp de 30 minute.

Crema de brânză*

  • *Această procedură poate fi începută după ce blatul s-a răcit
  • Pune la hidratat gelatina în apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
    gelatina fara gluten
  • Cu ajutorul unui mixer sau a unei palete, amestecă iaurtul, mascarpone și mierea.
  • Adaugă gelatina peste compoziție și continuă să amesteci.
  • Adaugă fructele tăiate cubulețe.

Jeleu**

  • **Această procedură poate fi începută după ce tortul a stat o 1½ la frigider.
  • Pune pe foc compotul împreună cu zahărul și mierea. În momentul în care fructele se înmoaie, poți lua cratița de pe foc.
  • Pune totul într-un bol înalt și pasează compoziția cu ajutorul unui mixer vertical. Atenție! Daca bolul nu este suficient de înalt, s-ar putea să îți pictezi pereții. Eventual taie fructele cubuleșe înainte de a face acest pas.
  • Pune gelatina la hidratat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Amestecă pasta de compot cu gelatina.

Asamblare tort

  • Păstrează tortul în forma în care l-ai copt. Însiropează-l cu compot după care adaugă crema de brânză.
  • Lasă-l la odihnit în frigider timp de 1½ ore.
  • Adaugă jeleu și pune-l din nou la frigider.
  • Când îl vei scoate din formă este nevoie să folosești un cuțit pentru a dezlipi marginile.

NOTES

Pentru a fi mai ușor de scos tortul din formă, ai putea folosi folie de plastic. Astfel, pe tava detașabilă poți pune folie, după care începi să pui cremele.

This Post Has One Comment

  1. Andreea

    Arata delicios ! Facem facem !

Leave a Reply