Pentru o dimineaţă veselă, dulce şi fără gluten îţi recomand să începi cu o porţie sănătoasă de biscuiţi. Aşa cum se poate vedea şi din titlu, vedeta de această dată este untul de arahide. Acest ingredient îmi aduce aminte de copilărie şi de filmele la care mă uitam. Mereu îmi puneam întrebarea: oare chiar atât de bun este? Răspunsul l-am aflat în timpul facultăţii într-o vizită din Franţa…la ce concluzie crezi că am ajuns?
Nu a fost un produs wow. Am rămas în picioare, nu m-a dat pe spate. Prefer mai degrabă arahidele simple sau în cojă decât în varianta unt de arahide.
Mai nou mi-am schimbat părerea. Dacă de mulţi ani vedeta nu a mai fost prin bucătăria mea, de când cu noul stil de viaţă, untul de arahide nu lipseşte. Şi ştii de ce? Pentru că am descoperit unde să îl folosesc. Într-o reţetă extraordinară de biscuiţi. Aceştia sunt foarte săţioşi şi parteneri ideali pentru vacanţe. În anul 2018 au trecut de două ori graniţele ţării.
Dacă încă nu te-am convins, priveşte ce simplu sunt de făcut şi mai apoi încercă-i măcar o dată. Aştept cu nerăbdare părerea ta.
Biscuiţi cu unt de arahide
Ingredients
- 120 g unt de arahide
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 120 g unt / 80 ml ulei
- 220 g făină fără gluten
- 1/4 linguriţă praf de copt
- 2 linguri cacao opţional
Instructions
- Se amestecă făina, cacaoa şi praful de copt.
- Într-un bol separat se mixează untul de arahide, untul, oul şi zahărul.
- Compoziţia uscată se adaugă treptat peste cea umedă.
- După omogenizare se dă formă biscuiţilor. Cel mai simplu mod este să formezi bile şi să le aplatizezi cu furculiţa. Dacă ai chef de joacă poţi scoate formele din dotare şi să te apuci de treabă.
- Când forma le-a fost definită poţi trece la pasul următor: bronzarea. Pentru o culoare de succes cuptorul este preîncălzit şi biscuiţii poposesc timp de 15 minute la temperatura de 180 grade C.
Notes
Porţia aceasta de biscuiţi a fost destinată musafirilor. Un zâmbet primitor şi dulce pentru toţi cei ce îmi trec pragul casei.
Era să uit. Nu doar biscuiţi poţi face cu untul de arahide, ci şi brioşe, la fel de bune!
Foarte buni !