Pâine cu dovleac

Dacă în perioada aceasta (octombrie) întrebi pe cineva de Halloween și cu ce cuvânt l-ar putea asocia, unul dintre răspunsuri ar fi dovleacul. El este decorat cât mai înfricoșător. La exterior poate că reușesc oamenii să îl facă înspăimântător, dar interiorul conține 25 de nutrienți necesari organismului (vitamine, minerale, electroliți). Dacă vrei să te convingi de beneficiile aduse de consumul dovleacului plăcintar poți accesa această pagină.

Acum că știi cu cât de multe vine la pachet, poți încerca rețeta pentru pâine. Nu este nimic de speriat, chiar dacă în trend se află biscuiții înfricoșători. Dar dacă totuși te tentează să ai ceva înfiorător în farfurie, sigur că o poți face. Totuși autoarea pozelor și gospodina din bucătărie, Nela Zaharia, a ales să facă o formă mai comună.

Să trecem la treabă.

Ingrediente

– 250 g dovleac fiert

– 120 g amidon de porumb

– 125 g făină de orez

– 12 linguri apă caldă

– 2 linguri ulei

– 20 g drojdie proaspătă

– 2 lingurițe zahăr

– sare

Mod de preparare

1. Drojdia se dizolvă în apă cu zahăr.

2. Făina se amestecă cu amidon, dovleac, ulei și sare. 

3. Peste compoziția uscată se adaugă drojdia. În cazul în care aluatul nu este moale și elastic se va mai adăuga apă.

4. Aluatul se lasă la dospit până când își dublează volumul.

5. Cu ajutorul unei linguri se fac chifle și se pun în tavă.

6. Ultimul pas constă în adăugarea tăvii în cuptorul preîncălzit la 180 grade C. Preparatul va poposi aici timp de 30-40 minute, până la rumenire.

 

Inspirația de Halloween a venit de aici. Tot în același trend cu evenimentul poți face o tartă cu marmeladă de dovleac.

This Post Has One Comment

  1. Buna ziua! Vă mulțumim că ați încercat reteta mea

Lasă un răspuns

Close Menu