Brioşe cu unt de arahide

Când vrei să îţî întâmpini prietenii cu ceva dulce, pufos, , dar şi care se prepară rapid poţi alege brioşele.

 

Ingrediente:

– 200 g făină fără gluten

– 2 1/2 linguriţe praf de copt

– 2 pătrăţele ciocolată

– 100 g arahide tocate

– 1 ou mare

– 80 g zahăr

– 120 g unt  de arahide

– 50 ml ulei

– 250 ml lapte bătut

Mod de preparare:

1.Întâi de toate ingredientele uscate: făina, praful de copt, ciocolata. Făina se cerne, iar peste ea se adaugă praful de copt şi ciocolata tăiată bucăţele. Dacă ești fan ciocolată poți pune mai mult de două pătrățele.

2. Se adaugă 60 g unt de arahide peste compoziţia uscată.

3. Separat se bate oul împreună cu zahărul, uleiul, laptele bătut şi untul de arahide rămas.

4. Preparatul uscat obţinut se adaugă treptat peste cel umed şi se amestecă până la omogenizare.

5. Cuptor trebuie preîncalzit 180 grade.

6. Aluatul obținut se pune în forme de brioșe, după care se dă la cuptor timp de 25 minute. Dacă ai cuptor cu reglaj sus-jos, poți lăsa preparatul timp de 18 minute sus-jos, iar ultimele 7 minute doar opțiunea sus.

Sursa de inspirație pentru acest delicios preparat a fost de aici.

Like, share & save

This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns

Close Menu