Ce este mai simplu şi mai rapid de făcut dulce? BISCUIŢI. Ei sunt săţioşi şi potriviţi pentru micul dejun, o gustare între mese dar şi în diferite plimbări. Stela Dinică pune din nou în valoare făina de soriz într-o reţetă delicioasă de biscuiţi fragezi.
Biscuiți fragezi cu făină de soriz
Ingredients
- 500 g făină soriz
- 300 g unt/ untura/ margarină Aslan
- 200 g zahăr/]ndulcitor
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
- 50 g amidon porumb
Instructions
- Mixează ouăle şi zahărul, până când acesta din urmă se topeşte.
- Separat se amestecă făina cu praful de copt. La final adaugă şi untura.
- Mixul uscat se adaugă peste cel umed. După omogenizarea ingredientelor adaugă amidonul “în ploaie” şi frământă aluatul rezultat.
- Lasă compoziţia 30 minute la rece pentru a fi mai uşor de modelat.
- Între două hârtii de copt întinde aluatul. Lasă-l mai gros deoarece este sfărămicios. Dacă te vei chinui să îl întinzi precum o foiţă de ţigară s-ar putea să ai surpriza ca în loc să mănânci biscuiţi fragezi, să te delectezi cu pietre fabricate la cuptor.
- Pentru ca biscuiţii să ajungă întregi în tavă, îţi recomand ca transportul lor îl faci cu ajutorul unei palete.
- Ajunşi în tavă, nu rămâne decât să îi bagi în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 10-15 minute. Timpul depinde de cât de rumeniţi îi doreşti.
Notes
Pe măsură ce aluatul stă mai mult la frigider el devine mai fraged. Poţi să îl şi uiţi peste noapte, aşa cum a făcut şi Stela, iar rezultatul a fost WOW!