Fursecuri cu hrişcă şi nucă

Fursecuri cu hrişcă şi nucă

Nela Zaharia revine cu o nouă reţeţă numai bună pentru gustarea de la şcoală. Inspiraţia aluatului şi a cremei au venit din surse diferite, dar cred că se potrivesc numai bine. Se prepară uşor şi au ingrediente alese. Numai bine pentru oameni mici şi mari, de servit acasă, la şcoală sau la serviciu. Să trecem la treabă!

Ingrediente

Aluat:
– 300 g nuci/alune/migdale/arahide
– 240 g făină de hrişcă
– 3 ouă
– 90 g margarină / 150 ml ulei orez
– 150 g zahăr

Cremă:
– 125 g prune uscate fără sâmburi
– 125 g miez de nucă
– un măr (aproximativ 180 g)
– coajă de la jumătate de lămâie
– 2 linguri cacao + scorţişoară + vanilie

Mod de preparare
1. Mai întâi se prepară aluatul. Începem prin a da prin blender arahidele sau oricare din varianta aleasă de tine.

2. Se amestecă toate ingredientele uscate (arahide măcinate, făină de hrişcă, zahăr).
3. Se adăugă uleiului/ margarina și ouăle.
4. Odată adăugate toate ingredientele, aluatul se va lăsa la frigider până e gata crema.

5. Nucile se mărunţesc cu un cuţit. Le poţi face mai mici sau mai mari în funcţie de cât de mult preferi să le simţi la final.
6. Merele se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun în blender alături de prunele uscate pentru a obţine o pastă.
7. Se amestecă toate ingredientele pentru cremă.

8. Aluat avem, cremă avem, nu ne mai rămâne decât să asamblăm cele două elemente.
9. Aluatul se împarte în două bucăţi, iar pentru a-l întinde folosim două foi de copt.
10. Pe fiecare parte se adaugă crema, se rulează şi se taie după preferinţă.

11. Ultimul pas este coacerea fursecurilor în cuptorul preîncălzit la 170 grade C timp de 15-20 minute.

Dacă îţi place reţeta te invit să îţi pregăteşti şi tu aceste fursecuri. Eu mai am de achiziţionat făina de hrişcă şi trec la treabă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top