Pască cu ciocolată

pasca cu ciocolata fara gluten

Pască cu ciocolată

De pe masa de Paște nu lipsește niciodată pasca fără gluten. Am descoperit o rețetă foarte ușoară de făcut și imposibil de dat greș. Aceasta are la bază Mixul Kfree pentru brioșe cu ciocolată de la Kaufland.

mix briose cu ciocolata Kaufland

Am folosit jumătate din el pentru o pască mare. În cazul în care dorești ca blatul să nu fie foarte gros, atunci poți folosi chiar 1/4 din mix. Pentru a fi delicioasă pască, la blat am folosit ulei de cocos. Îi dă un gust aparte.

Pască cu ciocolată

Servings 12 felii
Author Silvia

Ingredients

Blat

  • 150 g Mix Kfree pentru brioșe cu ciocolată
  • 75 ml apă
  • 60 ml ulei cocos

Compoziție

  • 500 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 50 g pesmet NutriFree

Decor

  • nuci
  • 1 gălbenuș ou
  • 1 lingură lapte
  • 1 lingură zahăr

Instructions

  • Pentru blat este totul foarte simplu. Amestecă toate ingredientele, după care lasa-l 5 minute la odihnit.
  • Pune-l într-o formă rotundă și dă-l la cuptor timp de 20 minute la 160 grade C.
  • Amestecă brânza cu oul, zahărul și pesmetul.
  • După ce blatul a stat 20 minute în cuptor, scoate-l și adaugă brânza.
  • Amestecă gălbenușul, laptele și oul. Unge pasca cu această compoziție. Îi va da un aspect foarte plăcut.
  • Pune totul la cuptor încă 40 minute la 160 grade C, după care mărește temperatura la 180 grade C timp de 15 minute.
  • Pasca fără gluten e gata în momentul în care este aurie.

Notes

Nu am folosit stafide pentru pasca fără gluten deoarece nu îmi plac. Cu sigurață dacă ești un fan al lor, poți pune în brânză.
Mixul pentru blat îl găsești în toate magazinele din rețeau Kaufland.
Pesmetul îl poți cumpăra de la Naturking.

Inițial am crezut că am dat greș. Pusesem totul într-o tavă mult prea mare. Am uitat rapid de aceste gânduri după ce am gustat-o. A fost wow rezultatul pentru pasca fără gluten de anul acesta. Deși nu sunt o împătimită a ciocolatei, dar combinată cu brânză, a ieșit o pască cu ciocolată demențială. Până nu o încerci, nici o poză nu te va putea convinge.

Nu mai sta pe gânduri, fugi la cumpărături. Crede-mă, chiar merită să fie încercată. Nu o să aștepți până la Paștele următor, s-ar putea să vrei să o faci mai mult decât o dată pe an pască fără gluten.

Dacă totuşi vrei o pască cu aluat fraged şi vanilat, poţi încerca acestă reţetă.

Eu am fugit să mai fac încă una.

Spor și ție!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rating




Back To Top