De pe masa de Paște nu lipsește niciodată pasca fără gluten. Am descoperit o rețetă foarte ușoară de făcut și imposibil de dat greș. Aceasta are la bază Mixul Kfree pentru brioșe cu ciocolată de la Kaufland.
Am folosit jumătate din el pentru o pască mare. În cazul în care dorești ca blatul să nu fie foarte gros, atunci poți folosi chiar 1/4 din mix. Pentru a fi delicioasă pască, la blat am folosit ulei de cocos. Îi dă un gust aparte.
Cuprins
Pască cu ciocolată
Ingredients
Blat
- 150 g Mix Kfree pentru brioșe cu ciocolată
- 75 ml apă
- 60 ml ulei cocos
Compoziție
- 500 g brânză de vaci
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 50 g pesmet NutriFree
Decor
- nuci
- 1 gălbenuș ou
- 1 lingură lapte
- 1 lingură zahăr
Instructions
- Pentru blat este totul foarte simplu. Amestecă toate ingredientele, după care lasa-l 5 minute la odihnit.
- Pune-l într-o formă rotundă și dă-l la cuptor timp de 20 minute la 160 grade C.
- Amestecă brânza cu oul, zahărul și pesmetul.
- După ce blatul a stat 20 minute în cuptor, scoate-l și adaugă brânza.
- Amestecă gălbenușul, laptele și oul. Unge pasca cu această compoziție. Îi va da un aspect foarte plăcut.
- Pune totul la cuptor încă 40 minute la 160 grade C, după care mărește temperatura la 180 grade C timp de 15 minute.
- Pasca fără gluten e gata în momentul în care este aurie.
Notes
Inițial am crezut că am dat greș. Pusesem totul într-o tavă mult prea mare. Am uitat rapid de aceste gânduri după ce am gustat-o. A fost wow rezultatul pentru pasca fără gluten de anul acesta. Deși nu sunt o împătimită a ciocolatei, dar combinată cu brânză, a ieșit o pască cu ciocolată demențială. Până nu o încerci, nici o poză nu te va putea convinge.
Nu mai sta pe gânduri, fugi la cumpărături. Crede-mă, chiar merită să fie încercată. Nu o să aștepți până la Paștele următor, s-ar putea să vrei să o faci mai mult decât o dată pe an pască fără gluten.
Dacă totuşi vrei o pască cu aluat fraged şi vanilat, poţi încerca acestă reţetă.
Eu am fugit să mai fac încă una.
Spor și ție!