Ştrudel cu afine

ştrudel fără gluten cu afine rezultat final

Ştrudel cu afine

Astăzi îţi propun un nou desert: ştrudel cu afine. De cele mai multe ori auzim de ştrudel cu brânză sau cu mere, dar m-am gândit că schimbarea fructelor nu ar face rău având în vedere că am un sertar întreg cu afine congelate.

Revenind la afine, dacă faci o scurtă căutare despre acestea, afli că sunt bogate în antioxindaţi şi vitamine. Prin urmare te vei bucura de o muţime de beneficii ca urmare a consumului lor.

Această reţetă a pornit de la o postare din grupul “Prieteni fără gluten”. Am mai adaptat-o un pic, dar modificările nu sunt majore. Şi apropo de grup, în cazul în care nu eşti deja înscris, îţi recomand să o faci deoarece este unul din grupurile cele mai active din cele ce au legătură cu glutenul.

Să începem faimosa reţetă.

Ştrudel fără gluten cu afine

Keyword afine, desert, faragluten, gustare
Author Silvia

Ingredients

  • 2 ouă
  • 250 g ricotta
  • 50 g unt
  • 4 linguri miere
  • 10 g zahăr vanilat
  • 330 g făină self raising
  • 200 g afine congelate

Instructions

  • Mai întâi de toate pregăteşte un bol în care să răzuieşti untul.
  • Peste acesta adaugă ricotta, un ou, zahărul şi mierea. Amestecă până când totul se omogenizează.
  • Adaugă treptat ultimul ingedient: făina.
  • Pune aluatul în frigider timp de o oră pentru a fi mai uşor manipulat.
  • Pune pe blatul de lucru făină pentru a fi simplu să modelezi aluatul. Întinde foaia şi decupează dreptunghiuri, după care adaugă afinele şi împachetează totul. Pentru design la capete am apăsat cu furculiţa.
    aluat ştrudel cu afine pe blat cu făină
  • Pune ştrudelele în tavă şi “decorează-le” cu gălbenuşul de la al doilea ou + lapte. Practic le vei “picta” cu o pensulă cu oul bătut împreună cu laptele. Asta va ajuta ştrudelul să rămână fraged şi să aibă luciu.
    ştrudele fără gluten cu afine înainte de coacere
  • Ultimul pas – pune ştrudelelecu afine în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 30 minute.

Notes

În cazul în care făina ta nu are deja praf de copt, atunci la cantitatea de aluat este suficient să adaugi un pliculeţ (10 g). 
De ce am folosit mierea şi nu zahărul? Pentru că nu aveam la îndemână zahăr, dar şi pentru că indicele glicemic al mierii este mai mic în comparaţie cu cel al zahărului. Totuşi e posibil să îţi faci griji că mierea odată ce a ajuns în cuptor devine toxică. Nu te speria, aceste zvonuri nu sunt adevărate. Întradevăr mierea nu mai are aceleaşi proprietăţi cu cea consumată la temperatura camerei, dar nici toxică nu devine, aspect confirmat de acest articol.
Oricum, dacă zahărul este preferatul tău, atunci poate înlocui mierea. Cred ca 80 g zahăr e suficient.

Dacă nu eşti fan ştrudele poţi încerca brioşe cu afine, chec cu afine, cornuleţe, biscuiţi sau de ce nu mini tarte. Din aluatul de la ştrudele am rezervat puţin pentru o mini tartă. Tot ce pot să îţi spun este că a fost delicioasă! Aşadar următoarea mea încercare deja ştii care va fi 😉

mini tartă fără gluten cu afine

Complicată reţetă? Eu spun că nu având în vedere că ai nevoie de o lingură şi propriile tale mâini. Pregătit să o încerci? Dacă da, aştept să îmi dai de veste cât de satisfăcut eşti de rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rating




Back To Top