Nu ştiu cum este în cazul tău, dar pe mine provocările mă fac să devin mai bună, să prosper. Aşa că am trecut la cercetat cărţile de bucate şi am adaptat reţeta pentru turtă dulce.
Turta dulce fără gluten
Moşul va fi foarte bucuros să găsească sub brad aceasta turtă dulce.
Servings 50 bucăţi
Ingredients
- 120 g curmale
- 130 ml apa
- 180 g unt temperatura camerei
- 150 g miere
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 ou
- 500 g faina Doves Farm Self Raising/Nutrifree Mix universal
- condimente turtă dulce anason, cuişoare, scorţiţoara, ghimbir, nucşoară
Instructions
- Timp de oră se pun la hidratat curmalele cu apa. Cu ajutorul unui robot-mixer, curmalele se fac pasta.
- Amestecă pasta de curmale, mierea, untul şi oul.
- Într-un bol separat amestecă ingredientele uscate: făina, bicarbonatul şi condimentele.
- Adaugă treptat ingredintele uscate peste cele umede. În cazul în care aluatul este prea lipicios, mai adaugă un pic de făină.
- Pune aluatul timp de o oră la frigider pentru a fi mai simplu de modelat.
- Cu ajutorul formelor de prăjituri, dă o formă turtei dulci. Pentru un rezultat deosebit, foaia de turta dulce trebuie să fie de aproximativ 1 cm.
- După ce turta dulce fără gluten capătă formă, coace-o timp de 15 minute la 180 grade C, într-un cuptor preîncalzit în prealabil.
Notes
În cazul în care nu ai făină care să conţină agent de creştere, adaugă o linguriţă praf de copt.
Curmalele le poţi achiziţiona de aici.
Eu sunt foarte încântată de rezultat. Sper să ai timp să o încerci şi să îi laşi moşului ceva bun sub brad.