Ai un dovleac plăcintar şi nu mai ştii ce să faci cu el? Îţi dau eu o idee: marmeladă. Ai încercat aşa ceva până acum? Eu spun că merită! O poţi folosi în mai multe preparate ulterior, începând cu micul dejun până la preparea unor plăcinte apetisante. Şi ca să fiu mai concretă, la micul dejun o poţi pune pe crackers făcuţi din aluatul pentru pâinea de in. Iar pentru ceva dulce cu marmeladă poţi încerca această tartă.
Dacă tot ştim utilitatea marmeladei ne putem apuca de treabă. Nu cumva să treacă sezonul dovleacului. Oare de ce am putea avea nevoie pentru marmeladă?
Ingrediente:
– 1 kg dovleac plăcintar
– 300 zahăr / xylit
– 150 ml apă
– 2 lămâi
– scorţişoară (după gust)
Mod de preparare:
- Dovleacul se curăţă de coajă şi de seminţe, după care se taie în cubuleţe.
- Se pune pe foc oala cu apă rece şi imediat se adaugă şi dovleacul.
- După jumătate de oră se adaugă zahărul, scorţişoara şi zeama de lămâie.
- După încă un sfert de oră focul poate fi oprit şi rămâne ca marmeladă să îşi aşteapte destinaţia în borcane sau preparate delicioase.