Tort cu nucă de cocos şi ciocolată albă

Tort cu nucă de cocos şi ciocolată albă

Hărnicuţa Nela Zaharia a făcut un tort de îţi lasă apă-n gură. Parcă nici lămâile nu au un asemenea efect. Albinuţa noastră nu doar că este activă la ea în bucătărie, dar face o cercetare foarte amănunţită pe internet pentru a găsi cele mai aspectuoase şi apetisante preparate. Aşa că inspiraţia pentru tort a venit de aici. Sunt ingrediente comune, la îndemâna oricui, aşa că poţi cerceta numaidecât dulapul pentru a scoate la iveală ingredientele de mai jos.

 În cazul în care nu găseşti nuca de cocos la tine în dulap sau frigider îţi recomand o excursie prin ţările exotice. Dacă totuşi o asemenea vacanţă nu îţi surâde e suficient să mergi pănă la un supermarket.

Ingrediente:

Blat: 

205 g făină de orez fină

30 g făină de porumb fină

18 g cacao

6 ouă

230 g zahăr

150 g iaurt

1 plic praf de copt

Cremă:

800 ml smântână pentru frişcă

30 g zahăr

250 g ciocolată albă

200 g bucăţi nucă de cocos

Mod de preparare:

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă.

2. Într-un alt bol se amestecă gălbenuşurile şi zahărul. Ulterior se adaugă iaurtul.

3. Făina şi cacaoa se adaugă treptat peste amestecul de la punctul doi. După ce compoziţia s-a omogenizat se adaugă şi albuşurile spumă amestecând cu o spatulă de sus în jos.

4. Aluatul se pune în tavă şi se adaugă în cuptorul preîncălzit la 170 grade timp de 30 minute. După expirarea timpului nu te grăbi să îl scoţi de la căldură. Lasă-l să mai poposească pentru încă 10 minute.

5. Până se răceşte blatul poţi trece la următoarea etapă deliciosă: crema. Se bate smântâna până devine frişcă.

6. Se topeşte ciocolata şi se lasă la răcit.

7. Peste frişcă se adaugă zahărul, ciocolata topită şi nuca de cocos dată prin blender. Se amestecă uşor din sus în jos.

8. Toate piesele pentru tort sunt pregătite, aşă că poţi trece la asamblarea lui: blatul se taie în 4 foi, iar pe fiecare bucată aşa cum deja şi bănuieşti se pune crema.

9. Pentru un succes garantat este recomandat să stea la frigider pentru cel puţin jumătate de oră.

În imaginile de mai jos găseşti şi reţeta. Îi mulţumesc Nelei pentru sârguinţă 🙂

Dacă ai şi tu alte reţete delicioase te aştept să îmi scrii pentru a le împărtăşi cu întreaga comunitate a celiacilor. Până îţi faci curaj îţi urez succes la bucătărit! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top