Kinder Delice cu făină de castane

Toamna îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai tare. Cu acest anotimp apar noi fructe delicioase şi aromate, printre care şi castanele. În cazul în care nu le ştii gustul poţi începe cu o prăjitură făcută din făină de castane. Dacă într-un articol anterior prăjitura a fost pregătită din făină de cocos, un aer mai exotic, de data aceasta Nela Zaharia (colaboratoare) aduce mirosul toamnei în prăjitura Kinder Delice. Propun să nu mai stăm la poveşti şi să vedem cât de simplă este reţeta.

Ingrediente:

Blat:

– 160 g făină de castane

– 100 g iaurt grecesc degresat

– 220 g albușuri de ou (de la 4-5 ouă în funcţie de mărimea lor)

– 18 g cacao amară

– 2 linguriţe praf de copt

– îndulcitor/zahăr (opţional)

Cremă:

– 250 g iaurt grecesc degresat

Decor

– 50 g ciocolată amară

Mod de preparare:

  1. Se amestecă toate ingredientele pentru blat
  2. Compoziţia se toarnă în tavă într-un strat de 2-3 cm şi se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 30 minute.
  3. Când aluatul e copt se mai lasă în cuptor pentru 10 minute, după care se scoate şi se lasă la răcit.
  4. În momentul în care blatul s-a răcit se taie în două bucăţi. Cele două foi se suprapun şi se porţionează după preferiţe (recomandat dreptunghiular dacă tot e Kinder Delice 😛 ).
  5. Prăjitura se umple cu iaurt, iar pe deasupra se pune ciocolată topită.

Ştiai că în zona Maramureşului castanul este foarte răspândit? Atât de mult încât Baia Mare este în sărbatoare timp de o săptămână, special pentru Festivalul Castanelor. În scurt timp începe, ai timp şi tu să ajungi!

 

Lasă un răspuns

Close Menu