Kinder Delice cu făină de cocos

Acum două săptămâni mi s-a făcut poftă de Kinder Delice. Înainte de a trece la regimul fără gluten nu eram un consumator frecvent al acestei prăjituri. Poate o dată la doi trei ani mă delectam cu aşa ceva . Dar ştii cum e, atunci când nu ai voie parcă e pofta mai mare. Am tot fost cu gândul l-a Kinder, până când m-am decis că e cazul să caut o rețetă. Și am gasit-o aici. Eu am facut-o într-o variantă mult mai simplă și mai repede de terminat. Să trecem la treabă!

Ingrediente:

Blat

– 3 ouă

– 1 lingură îndulcitor (15 g)

– un vârf cuţit sare

– vanilie (după gust)

– 30 g făină de cocos

– 20 g cacao/ pudră de roşcove

– 70 ml smântână lichidă

– ulei cocos

Cremă:

– 130 ml smântână lichidă

– 150 g mascarpone

– 2 linguri miere/îndulcitor

– vanilie (după gust)

 

Mod de preparare:

1. Se separă gălbenuşurile de albuşuri.

2. Gălbenuşurile se amestecă cu 70 ml smântână lichidă, cacao, făină de cocos şi vanilia.

3. Albuşurile se bat spumă împreună cu sarea şi îndulcitorul.

4. Se adaugă spuma rezultată peste aluatul de la punctul doi.

5. Compoziţia se pune într-un strat subţire ( aproximativ 3 cm) într-o tavă cu hârtie de copt tapetată cu ulei de cocos.

6. Tava ajunge în cuptorul preîncălzit la 160 grade C timp de 25 minute.

7. Cât timp blatul este în cuptor, trecem la prepararea cremei. Cu ajutorul mixerului se bate smântâna pentru 5 minute, după care se adaugă la mixat mierea, mascarpone şi vanilia pentru încă 2 minute. Când e gata se pune la frigider.

8. După cele 25 de minute de stat la cuptor, blatul se lasă la răcit pe un grătar (10-15 minute). Ulterior se împarte în două şi se adaugă crema.

9. Pentru un gust deosebit este necesar ca prăjitura să stea peste noapte la frigider.

Această prăjitură  are ingrediente alese, sănătoase şi poate fi servită în orice moment al zilei. Din punctul meu de vedere este o gustare numai bună pentru serviciu şi şcoală.

Pont: În cazul vaniliei se poate folosi zahărul vanilat pregătit acasă cu o păstaie de vanilie, aşa cum prezentam şi aici sau poate fi achiziţionat din comerţ.

This Post Has 13 Comments

  1. Cat de gustos arata! mmmmm

  2. Silvia draga, din cate observ prajitura asta face adevarate furori. Abia astept sa am prilejul sa o testez si eu.

    1. Daaa…se pare ca nu sunt singura ce am fost cucerita de ea 😀 E ca un virus :))

  3. miere? chiar si in low carb e cam aiurea

    1. Se inlocuieste cu indulcitor. Eu in prima instanta il facusem special pentru celiaci.

  4. Prajitura asta tocmai a devenut favorita mea!! Este delicioasaaaaa!!!

    1. Ma bucur sa aud asta 🙂

  5. Bună! Cat ulei de cocos se pune la blat? Multumesc!

  6. Hai ca rad singură!!! Uleiul de cocos e pentru uns tava, asa.i? Credeam ca se pune in blat… Acum ma apuc de ea. Revin cu impresii.

    1. Da e strict pentru tava. 😀

  7. Ce dimensiuni are tava?

    1. Nu sunt acum langa tava sa pot spune dimensiunile, dar stiu sigur un lucru: potia dubla din reteta merge perfect in tava de la aragaz (asta cred ca are dimensiuni standard).

Lasă un răspuns

Close Menu