Kinder Delice cu făină de cocos

Acum două săptămâni mi s-a făcut poftă de Kinder Delice. Înainte de a trece la regimul fără gluten nu eram un consumator frecvent al acestei prăjituri. Poate o dată la doi trei ani mă delectam cu aşa ceva . Dar ştii cum e, atunci când nu ai voie parcă e pofta mai mare. Am tot fost cu gândul la Kinder, până când m-am decis că e cazul să caut o rețetă. Și am găsit-o aici. Eu am facut-o într-o variantă mult mai simplă și mai repede de terminat. Să trecem la treabă!

Kinder Delice cu făină de cocos

Author Silvia

Ingredients

Blat

  • 3 ouă
  • 15 g îndulcitor
  • un vârf cuţit sare
  • vanilie după gust
  • 30 g făină de cocos
  • 20 g cacao/ pudră de roşcove
  • 70 ml smântână lichidă
  • ulei cocos

Cremă:

  • 130 ml smântână lichidă
  • 150 g mascarpone
  • 2 linguri miere/îndulcitor
  • vanilie după gust

Instructions

  • Se separă gălbenuşurile de albuşuri.
  • Gălbenuşurile se amestecă cu 70 ml smântână lichidă, cacao, făină de cocos şi vanilia.
  • Albuşurile se bat spumă împreună cu sarea şi îndulcitorul.
  • Se adaugă spuma rezultată peste aluatul de la punctul doi.
  • Compoziţia se pune într-un strat subţire ( aproximativ 3 cm) într-o tavă cu hârtie de copt tapetată cu ulei de cocos.
  • Tava ajunge în cuptorul preîncălzit la 160 grade C timp de 25 minute.
  • Cât timp blatul este în cuptor, trecem la prepararea cremei. Cu ajutorul mixerului se bate smântâna pentru 5 minute, după care se adaugă la mixat mierea, mascarpone şi vanilia pentru încă 2 minute. Când e gata se pune la frigider.
  • După cele 25 de minute de stat la cuptor, blatul se lasă la răcit pe un grătar (10-15 minute). Ulterior se împarte în două şi se adaugă crema.
  • Pentru un gust deosebit este necesar ca prăjitura să stea peste noapte la frigider.
  • Această prăjitură are ingrediente alese, sănătoase şi poate fi servită în orice moment al zilei. Din punctul meu de vedere este o gustare numai bună pentru serviciu şi şcoală.

Notes

În cazul vaniliei se poate folosi zahărul vanilat pregătit acasă cu o păstaie de vanilie, aşa cum prezentam şi aici sau poate fi achiziţionat din comerţ.

Dacă în locul batoanelor, ai preferat forma rotundă, să ştii că poţi folosi inclusiv bucăţile mici ce ţi-au rămas din aluat. Iată aici o idee 😀

Iar când vrei ca prăjitura să ajungă la mai multe persoane, poţi recurge la mini kinder delice. Pentru acestea am ales şi un topping din ciocolată împreună cu fulgi de cocos şi migdale măcinate.

Toppingul de ciocolată conţine ciocolată cu lapte topită şi nutella. Proporţia este de 50-50.

mini prajituri kinder fara gluten

Poftă bună!

Like, share & save

This Post Has 14 Comments

  1. Cat de gustos arata! mmmmm

  2. Silvia draga, din cate observ prajitura asta face adevarate furori. Abia astept sa am prilejul sa o testez si eu.

    1. Daaa…se pare ca nu sunt singura ce am fost cucerita de ea 😀 E ca un virus :))

  3. miere? chiar si in low carb e cam aiurea

    1. Se inlocuieste cu indulcitor. Eu in prima instanta il facusem special pentru celiaci.

  4. Prajitura asta tocmai a devenut favorita mea!! Este delicioasaaaaa!!!

    1. Ma bucur sa aud asta 🙂

  5. Bună! Cat ulei de cocos se pune la blat? Multumesc!

  6. Hai ca rad singură!!! Uleiul de cocos e pentru uns tava, asa.i? Credeam ca se pune in blat… Acum ma apuc de ea. Revin cu impresii.

    1. Da e strict pentru tava. 😀

  7. Ce dimensiuni are tava?

    1. Nu sunt acum langa tava sa pot spune dimensiunile, dar stiu sigur un lucru: potia dubla din reteta merge perfect in tava de la aragaz (asta cred ca are dimensiuni standard).

Lasă un răspuns

Close Menu