Ştiai că poţi decoji chiar tu cu uşurinţă migdalele? Paşii sunt chiar foarte simpli.
1. Cumpără migdale cu coajă. O poţi face chiar de aici. Fără materia primă nu prea ai ce face 😉
2. Pune o oală cu apă la fiert. Cantitatea variază în funcţie de cât de multe migdale ai. Apa trebuie să acopere materia primă.
3. Adaugă migdalele când fierbe apa şi lasă-le pentru fix un minut.
4. Scoate migdalele într-o sită şi ţinele sub jet de apă până la o temperatura ce îţi permite să le ţii în mână.
5. Când au ajuns la temperatura optimă pentru ale tale degeţele poţi trece la acoperirea migdalelor cu un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de apă.
6. Acum împrieteneşte-te cu fiecare migdală şi dă-i o altă culoare. Poţi începe operaţiunea: DECOJIREA. Ţii migdala între degete, apeşi pe ea şi vei vedea cum rămâne fără hăina maronie.
7. Până a trece la prăjiturit cu ele este nevoie să le laşi să se usuce complet. În cazul în care răbdarea îţi dă bătăi de cap le poţi pune la căldură în cuptor pentru trei minute sau în cuptorul cu microunde un minut. Nu prea mult, ca să nu se bronzeze.
8. Gata! Acum sunt pregătite să fie adăugate în bucate delicioase.
Ştiai că?
- există 30 de tipuri de migdale, dar doar 10 dintre acestea sunt comercializate?
- California este cel mai mare producător la nivel mondial?
- românii credeau că migdalele aduc noroc fiecărui cuplu prospăt căsătorit?
- sunt cele mai nutritive fructe cu coajă lemnoasă?
- pot fi păstrate la frigider până la doi ani?
Ce interesant! Eu de obicei le las doar in apa la hidratat si apoi merge foarte bine decojirea. Dezavantajul este ca necesita timp pana se hidrateaza complet.
Nici eu nu ştiam până de curând, dar iată ca împreună învăţăm 🙂