Naturking – produse fără gluten

În urmă cu o lună am început o colaborare frumoasă cu cei de la Naturking. Colaborarea aceasta nu constă în laude continue despre produsele lor. Urăsc astfel de parteneriate. Colaborarea constă în exprimarea părerii proprii despre produsele încercate de pe https://www.naturking.ro/ .

Este totuși o părere subiectivă. Este ceea ce îmi place mie sau nu 🙂 .

Prima lună s-a axat pe testarea diferitelor făinuri fără gluten de la NUTRIFREE. Per ansamblu am fost mulțumită de fiecare mix în parte. Cred că este foarte important ca făina să fie folosită în scopul pentru care a fost creată.

Gama NUTRIFREE este variată și are următoarele mixuri: Mix pentru dulciuri, Mix pentru pizza, Mix pentru pâine albă, Mix pentru pâine integrală, Mix pentru paste, Pesmet, Făină de porumb, Făină de hrișcă, Făină universală și Făină de orez.

Am testat doar o parte dintre ele, dar hai să vezi ce a ieșit și dacă merită să le cumperi.

Nutrifree – mix pentru dulciuri

A fost prima făină încercată și m-a surprins în sensul cel mai bun. Dacă mi-ai fi dat făina fără ambalaj și să lucrez cu ea, să fi văzut rezultatele, aș fi fost ferm convinsă că nu are cum să fie fără gluten. Dar e fără gluten și e foarte bună. Am făcut cu ea o prăjitură duo rapidă cu cremă de cocos.

Nutrifree – mix pentru pâine albă

Pentru aceste chifle am respectat strict rețeta de pe etichetă. După cum poți vedea rezultatul este unul foarte bun. Pâine ”aerată” și bine crescută. Gustul mi-ar fi plăcut să fie un pic mai altfel. Una dintre cititoarele blogului mi-a recomandat să fac un mix din făina pentru pâine albă și integrală. Urmează să fac și acest pas. Revin cu informații.

Nutrifree – mix pentru pâine integrală

Pâine nu la fel de pufoasă ca cea albă, dar mai gustoasă. Merge foarte bine prăjită. După cum se vede a și crescut 🙂 Se usucă repede, dar atunci când o prăjești, nici nu vei mai realiza.

Nutrifree – mix pentru pizza

Am folosit acest mix în alte scopuri decât cel destinat, dar a ieșit. Practic tot un blat subțire am făcut, doar că l-am copt în tigaie. Turtele sunt bune când sunt calde. Dacă se răcesc se întăresc și nu mai sunt la fel de gustoase.

Dacă vrei să faci totuși mai multe și vrei să fie la fel de bune ca atunci când le-ai scos din tigaie, trebuie să le pui pentru un minut în cuptorul cu microunde.

Nutrifree – mix universal

Turta dulce încercată cu mixul universal, a ieșit un pic mai sfărămicioasă decât cu făina folosită inițial în rețetă. Cu toate acestea, alături de o cană de lapte, poți să te consideri Moș Crăciun.

turta dulce gluten free

Nutrifree – pesmet

Cel din urmă test s-a oprit la pesmet. Din acesta au ieșit savarine numai bune să absoarbă siropul. Am testat aceeași rețetă și cu un alt pesmet, mai fin, iar rezultatul nu a fost la fel de bun. Astfel, dacă ai nevoie ca aluatul să nu se lase, produsul de la Nutrifree este cel pe care ți-l recomand.

În concluzie, până la momentul actual am fost mulțumită de toate mixurile. Acolo unde am mai avut obiecții le-am scris. Aștept să îmi mai vină idei ce aș mai putea face cu aceste făinuri. Așa că stai aproape și vezi cum se comportă la următoarele rețete.

Agenții de creștere pentru produsele de mai sus au fost: drojdie uscată Haas și praf de copt Haas.

Tu ai încercat până acum această marcă de făină? Ai fost mulțumită de rezultat?

Ai făcut cumpărături de la Naturking.ro? Ce impresie ți-au lăsat serviciile lor?

Aștept cu nerăbdare răspunsurile tale într-un comentariu mai jos 🙂

Like, share & save

This Post Has 2 Comments

  1. Mirela

    ciao! sunt super produsele dnsilor.sunt f amabili !recomand cu mare indrere acest site si produsele !!!felicitari, arata fain ceea ce ai facut 🙂 imi ploua in gura!

    1. Silvia

      Astept in comentarii si ceea ce ai incercat tu sa faci cu fainuri Nutrifree 🙂

Leave a Reply