Cum să te pregătești de un camping gluten-free

pregatire camping gluten free

Cum să te pregătești de un camping gluten-free

Un camping gluten-free ar putea fi ideea cea mai bună pentru vremurile ce le trăim în 2020. Pentru a avea o vacanță memorabilă este recomandat să iei în calcul câteva aspecte.

După experiența mea de o săptămână la cort, am decis că e cazul să împărtășeșc cu tine câteva idei care ți-ar putea fi de mare ajutor.

Hai să vedem care sunt lucrurile esențiale, pe care le consider că nu ar trebui să îți lipsească din bagaj.

Cu ce începem?

Cel și cel mai important lucru este cortul. Pe durata șederii noastre la cort, am descoperit că avem nevoie de un spațiu suficient de mare astfel încât să avem un conform aproximativ ca cel de acasă. După ce majoritatea zilelor le-am petrecut într-un cort extrem de mic, am luat decizia de a cumpăra ceva mare. Așadar, după ceva analize, ne-am ales acest cort de la Sportisimo. Pentru noi doi este extra suficient și foarte spațios.

cort alamo

După ce ai casă poți trece la următorul nivel: așternuturile. Pentru a nu transporta toată casa cu tine, cel mai indicat este să îți achiziționezi un sac de dormit. Pe piață există o mulțime de variante. În poți alege în funcție de sezonul în care urmează să îl folosești. Noi am optat pentru un sac de dormit dublu pentru a eficientiza spațiul.

sac de dormit dublu

Sub aceast sac noi folosim o pătură hidrofobă. Totodată, această pătură este foarte bună pentru momentele în care dorești să stai la un picnic, iar iarba este umedă. La fel ca și celelalte produse, este foarte ușor de împachetat.

patura Decathlon hidrofoba

Patul e gata, pregătit să ne vină somnul. Doar că ora de culcare întârzie să apară pentru că stomacul este cam gol. Cu ce reușim oare să îl umplem? Cu multe alimente gluten-free.

Avem totul pus la punct pentru un somn liniștit. Dar cu stomacul gol parcă nu ești sigur că vei dormi atât de bine. Așadar hai să vedem cu ce îl poți umple. Un lucru este evident. Cu bunătăți fără gluten. Dar care să fie acestea?

Mâncare fără gluten esențială

Dintre produsele neperisabile și care se gătesc foarte ușor, îți propun să iei:

Sigur pe lângă acestea poți lua pâine, biscuiți și legume proaspete pentru câteva zile. Totodată, nu trebuie să uiți de ulei, condimente pentru că fără ele mâncărurile nu mai prind gust. O bună parte din produse le poți achiziționa la nevoie de la magazinele din apropiere. De exemplu, ouăle se pot afla printre produsele preferate dintr-un camping deoarece se coc foarte repede.

Dacă te afli prin anumite zone din țară, ai posibilitatea să îți achiziționezi ceva proaspăt de la o patiserie sau chiar să poposești la un restaurant. Locațiile acestora le poți afla din acest articol.

Cum prepari bunătățile fără gluten?

În primul rând depinde ce îți dorești să prepari. Prăjit, fiert sau la grătar ? Pentru toate aceste variante am soluții pentru tine.

Așadar poți opta fie pentru un aragaz portabil, fie pentru un grătar.

Dacă vrei idei despre ce îți poți poți prepara într-un camping, găsești mai multe idei în articolul despre aventura noastră din Camping iunie 2020.

Ce nu ar mai trebui să îți lipsească?

Pentru ca bagajul să fie complet, din acesta nu ar trebui să lipsească următoarele lucruri:

 • kit de prim ajutor
 • furfurii și tacâmuri
 • tigaie / ceaun
 • pahare / termos
 • bol pentru salată
 • cuțit
 • detergent de vase
 • burete
 • brichetă
 • prosop de bucătărie
 • pelerină de ploaie
 • lanternă

Cu siguranță lista poate continua, dar accentul principal este către acoperirea necesităților pe durata șederii la cort.

Toate ideile au venit din perspectiva unui călător însoțit de mașină. Cu siguranță dacă te vei rezuma doar la un rucsac în spate, bagajul trebuie să fie mai subțirel 🙂

Dacă ai noi idei, dă-mi de veste.

Vacanță plăcută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top