În condițiile noii ordonanțe aprobate, timpul petrecut în familie se prelungește. Pentru a veni în ajutorul tău, am venit cu un nou meniu fără gluten pentru izolare. De data acesta nu este de post, dar garantat 100% fără gluten şi delicios. Gata cu textele, este timpul să te apuci de gătit.
Cuprins
Mic dejun: Omletă cu cremă de brânză
Un mic dejun simplu şi rapid. Preparaţi din două ouă o omletă, asezonată cu busuioc. Adăugaţi şi crema de brânză, după care o rulaţi precum o clătită. Împreună cu roşii şi mămăliguţă serviţi o mâncare săţioasă încă de la primele ore ale dimineţii.
Prânz: Ciorbă de vită cu mămăligă
Toate gospodinele au o reţetă marcă proprie pentru ciorbe. În cazul de faţă s-au folosit următoarele ingrediente: carne de vită, ardei, ceapă, roşii, morcov, ţelină, bulion, mărar, pătrunjel, paste şi lămâie pentru acrit.
Mod de preparare
- Carnea de vită tăiată cubuleţe se fierbe temeinic o oră.
- Taie legumele, după preferinţă, şi aruncă-le în oala de ciorbă.
- Când legumele sunt aproape gata, adaugă pastele şi zeama de lămâie.
Nu uita de sare! Fără ea, ciorba nu va mai fi un deliciu.
Cină: Legume la tigaie cu piept pe grătar
O cină rapidă, uşor de făcut şi cu puţine calorii.
Legume la tigaie cu piept de pui pe grătar
Ingredients
- 5 ciuperci
- 1 morcovi
- 1 felie ardei
- 1 ceapă verde
- 1 felie ţelină
- 1 lingură ulei
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri vin alb
- sare
- piper
- mărar
- piept de pui
Instructions
- Pune uleiul la încins.
- Taie legumele după bunul plac, după care pune-le în tigaie.
- Adaugă sarea, vinul şi zeama de lămâie.
- Lasă-le pe foc până când se rumenesc.
- Între timp, pune pe grătar pieptul de pui asezonat cu sare şi piper.
Notes
După acest meniu copios, uiţi că vrei afară. Deja începi să te gândeşti ce ai putea să mai faci mâine. Dacă nu ai idei, uite aici una.
Poftă bună alături de familia voastră!