De când cu intoleranţa la gluten am tot încercat să îmi pregătesc pâinea în casă. Nu am avut chiar aşa mare succes, în sensul că nu mi-a ieşit pufoasă. Nu o să mă dau bătută şi tot voi încerca până am un rezultat de ieşit „în lume” cu el. Până atunci mă bucur de această pâine, fără făină, ce am descoperit-o aici. Dacă îţi place inul vreau să îţi spun că este incredibilă, chiar dacă nu vei găsi elasticitatea unei pâini clasice. Totuşi este moale şi se face foarte uşor. Mai jos vezi şi cum.
Ingrediente:
– 150 g seminţe in măcinate
– 30 g susan măcinat
– 1/2 linguriţă sare
– 1 linguriţă praf de copt
– 3 ouă
– 50 g mozzarela
– 50 g ulei de cocos / unt / untură
– 50 ml apă
Mod de preparare:
1. Se amestecă seminţele, sarea şi praful de copt.
2. Restul ingredientelor se amestecă într-un alt vas cu mixerul vertical, până la omogenizare.
3. Treptat preparatul de la punctul 2 se adaugă peste preparatul uscat.
4. Produsul rezultat se lasă la “odihnit” timp de 15 minute pentru a fi mai uşor de modelat.
5. După timpul de odihnă, aluatul poate fi pus într-o tavă pentru pâine.
6. Se adaugă tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade C timp de 40-50 minute.
Dacă nu ştii de unde îţi procuri materia primă, aici găseşti soluţia. Click pe fiecare aliment: in, susan, ulei de cocos.
Ce-mi place cum ai ornat pâinea! Mulțumesc pentru linkul sursă!
super ! yammy yammy