Cum poţi face fericit un celiac de Crăciun

Cum poţi face fericit un celiac de Crăciun

Am cercetat, am adunat şi acum îţi prezint ce am selectat: lista de codouri de la Moş Nicolae sau Moş Crăciun. Acestea pot fi idei de cadouri ce ai putea să le primeşti sau să le oferi. Indiferent de situaţie te pot asigura de un lucru: sunt 100% fără gluten. Deci le poţi „consuma” în siguranţă 🙂 .

Ca să nu fie cu supărare şi să nu se simtă nici un cadou discriminat m-am gândit să ți le prezint în ordine alfabetică. Să dăm frâu dorinţelor! 

Agende

Nu ştiu dacă ai observat, dar persoanele care au probleme cu diferite intoleranţe încep să gătească tot mai mult acasă pentru a se simţi în siguranţă. Încep să descopere diferite reţete, iar unele nu sunt deloc de neglijat. Aşa că acestor persoane m-am gândit că le-ar prinde tare bine o agendă în care să îşi noteze reţele preferate. Un jurnal culinar l-aş numi cel mai bine. Un exemplu găseşti aici.

Articole de îmbrăcăminte

Cred că un articol de îmbrăcăminte cu inscripția gluten free, celiac sau orice alt mesaj ce are legătură cu acest aspect poate ajuta la conştientizarea bolii celiace. Pentru asta poți alege următoarele modele de tricouri-şorţuri personalizate:

Pe lângă îmbrăcăminte, o idee bună ar fi și sacoșele personalizate.

Bijuterii

Pentru această categorie m-am gândit la două variante: brăţări sau insigne. Acestea pot conţine mesaje legate de boala celiacă, intoleranţă sau alergie. Cred că în special pentru un copil e foarte util să poarte o brăţară care să arate celor din jur faptul că are intoleranță la gluten, prevenind astfel riscul ca acel copil să consume un aliment nepotrivit. Brăţări personalizate cu astfel de mesaje poţi cumpăra de la Kyttya’s Boutique (poţi lua legătura cu ei pe pagina de Facebook).

În cazul în care nu îți place ideea cu brăţara poți opta pentru diferite insigne cu mesaje sau imagini.

Carti:

Să trecem la lectură! Dacă tu sau cei de lângă tine sunteți la începuturi în ale glutenului puteți afla multe detalii din cărți de specialitate. Recomand în primul rând cartea “Eliberarea de gluten” de Alessio Fasano. Autorul cărţii este medic recunoscut la nivel internaţional pentru cercetările sale despre boala celiacă. În cartea de faţă găseşti informaţii clare şi uşor de înţeles.

Am citit această carte şi o recomand. Nici nu realizezi când ajungi la final. Cartea o poţi cumpăra de la Tracus Arte sau alte librării online. Exista şi alte titluri interesante cu referire la gluten ce îţi pot trezi interesul

Iar pentru cei pasionaţi de bucătărit, două cărţi în limba română:

 

În completarea cărţilor pot veni semnele de carte. Am găsit şi sursa de unde le poţi procura: Ana Crafts. Tu îţi alegi modelul şi ea cu mare măiestrie îţi va face unul.

Căni personalizate

Chiar dacă poate le consideri demodate, cănile personalizate sunt foarte utile pentru un celiac. Mesajele de pe ele îi pot avertiza pe ceilalți că acestea nu trebuie spălate împreună cu restul veselei, prevenind astfel contaminarea cu gluten. Iată câteva idei.

Cosmetice

Acum să trecem la partea de înfrumuseţare. Dacă tot vin sărbătorile, cred că e cazul să avem mai multă grijă de noi. Chiar dacă nu îţi vine să crezi inclusiv produsele cosmetice pot conţine gluten.Dar îţi ofer câteva alternative în imaginile de mai jos. Ele pot fi găsite în magazinele DM sau la Via Art Makeup & Photography.

Kituri de testare gluten

Un cadou foarte util fiecărui celiac este kitul de testare. Cu ajutorul acestuia se poate verifica dacă un produs este sau nu 100% sigur că nu conţine urme de gluten. El poate fi achiziţionat de aici.

 

Ustensile de bucătărie

Dacă ştii că persoana pentru care cauţi cadoul este pasionată de bucătărie, nu cred că îi strică o nouă jucărie. De exemplu, de când a dat pasiunea în mine pentru gătit gluten free mi-am echipat bucătăria. Eu care mă mulţumeam cu un singur tip de tavă, acum am nenumărate variante şi încă mai am câteva pe lista de achiziţionat. Consider că sunt foarte utile instrumentele de măsurat, dar şi orice fel de tavă/formă din silicon. Iată câteva exemple:

Cam atât pe anul ăsta 🙂 . Îţi doresc spor la cumpărături!

P.S. Dacă ai alte sugestii aştept comentariul tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top