În aşteptarea Crăciunului

În aşteptarea Crăciunului

Încă puţin şi colidătorii ne bat la fereastră. Sau poate doar ţie că pe mine slabe şanse să mă găsească 😀 Chiar şi aşa tot îmi pun în cap ce preparate îmi voi lua la drumul lung ce mă aşteaptă. 

Tu te-ai gândit ce bunătăţi vei prepara pentru Crăciun pentru tine şi familia ta? Eu am câteva idei, dar bineînţeles ce ţine de capitolul desert. Cu siguranţă nu voi duce porcul sau, mă rog, muşchiul afumat prin avion. Nu de alta, dar îmi e teamă să nu fac poftă cuiva.

Revenind la desert, m-am gândit să îmi încerc norocul cu un cozonac, turtă dulce şi ceva fursecuri dulci dar şi sărate. Cu excepţia cozonacului, pot spune că îmi ies preparatele. De asta te voi convinge în postările viitoare. Deci stai aproape şi vei vedea că se poate Crăciun dulce fără gluten. În ceea ce priveşte cozonacul am ceva emoţii. De ce spun asta? Ar fi al doilea cozonac pe care mi-l prepar singură. Cum a fost primul? Conform expresiei: “înafară vopsit gardul, înăuntru leopardul”. Îţi arăt doar cum era “vopsit gardul”, leopardul nu, îmi e teamă să nu te sperii de el. 

 

După câteva luni bune de practică în prepararea dulciurilor fără gluten, îmi pun speranţa că rezultatul va fi unul mai bun. Chiar zilele acestea pe grupurile de facebook am văzut că au circulat diferite reţete de cozonaci. Când aflu reţeta câştigătoate te anunţ şi pe tine. Dacă cumva ştii deja trucuri pentru un cozonac reuşit aştept să îmi împărtăşeşti acest lucru.

În cazul în care nu iese mă voi aproviziona din magazinele online. Până la momentul actual am văzut că au apărut la Maryland Trading, Alimentespeciale şi Amarant. De cumva pofteşti la un cozonac românesc discută cu cei de la L’Amande Dessert sans gluten, dar grăbeşte-te! Doar până pe 12 decembrie primesc comenzi.

Dacă alegi totuşi să fii tu şef bucătar îţi recomand să te aprovozionezi din timp. Nu se ştie cât de aglomerat va fi în preajma sărbătorilor şi nu cred că ai vrea să fii dezamăgit că nu poţi face rost de materia primă mai repede. Ştim că oferta la noi în ţară este mai limitată pentru celiaci, dar dacă alegi preparatele potrivite cu siguranţă te poţi descurca. Înafara produselor din supermarket ai o mulţime de magazine online de la care poţi comanda. Ţi-am pus la dispoziţie o listă luuuungăDacă cumva te interesează produsele lor nu îţi rămâne decât să le trimiţi comanda.

Concluzia? Am vorbit mult şi te-am zăpăcit de tot! Sper totuşi că nu. Sfatul principal: aprovizionează-te din timp pentru a sărbători în linişte şi fără regrete.

Spor la cumpărături!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top