Rahat fără gluten homemade

Gosponida Violeta are ceva delicios de împărtăşit cu tine, o reţeta de rahat fără gluten homemade. La noi în ţară e foarte dificil să găseşti o variantă sigură pentru celiaci . Cel mai simplu mod de a fi sigur de alimentele consumate este să ţi le prepari în proporia bucătărie.

Specialitatea turcească – rahat – o poţi folosi în diverse deserturi fără gluten. Dulcele ce îmi vine prima dată în minte este cornuleţul cu rahat. Asta făcea mama mea când eram mică. Dar, nu se oprea aici. De Crăciun şi de Paşte nu lipsea cozonacul cu rahat. Ţie ce desert îţi vine în minte?

Hai să vezi cât de simplu este să faci în propria ta bucătărie rahat fără gluten homemade.

Rahat homemade

Author Violeta Borsa

Ingredients

  • 400 ml suc portocale si mandarine
  • 45 g amidon porumb
  • 65 g zahăr pudră
  • fulgi de cocos şi zahăr pudră pentru decor

Instructions

  • Amestecă zahărul, amidonul, sucul şi pune-le la foc mic timp de 30 minute. Amestecă în mod continuu. Compoziţia e gata când are consistenţa unei budinci.
    rahat fara gluten facut in casa
  • Totul se toarnă într-o tavă şi se lasă la frigider peste noapte.
    rahat fara gluten facut in casa
  • Înainte de a scoate preparatul din tavă, presară pe blatul de lucru zahăr pudră, amidon şi fulgi de cocos. Pentru cutitul cu care vei tăia rahatul în forma dorită aplică acelaşi praf magic.
    rahat fara gluten facut in casa
  • Ultimul pas: pune-ţi imaginaţia în valoare şi decupează rahatul.
    rahat fara gluten facut in casa

Notes

Această specialitate o poţi face din orice altfel de suc ce îţi este pe plac. De acum poţi trece la următoarea etapă: prepararea unor cozonaci delicioşi.
Like, share & save

Lasă un răspuns

Close Menu